Med poengsummen 33 av 100 på nettstedet Metacritic.com er det tydelig at Texas Chainsaw 3D ikke akkurat har fått en varm velkomst av filmkritikerne. Vår egen Birger Vestmo anmeldte filmen til terningkast 2 og skrev at filmen ignorerer alt som gjorde originalen god.

Det amerikanske kinopublikumet har imidlertid ikke latt seg skremme av dårlige anmeldelser. Tallene fra amerikansk Box Office viser at Texas Chainsaw 3D massakrerte all motstand i løpet av premierehelgen og dro inn hele 23,3 millioner dollar på de tre første dagene.

Filmen, som er en direkte oppfølger til Motorsagmassakren fra 1974, danket ut både Django Unchained og Les Misérables, og dyttet også ned Hobbiten: En uventet reise som har ligget på topp i tre uker.

Anmeldelse: Texas Chainsaw 3D – Greier ikke å sjokkere.

Gjorde det dårlig i Norge

Her i Norge har ikke filmen vært like populær og havnet på en syvende plass på kinotoppen, med 4482 besøkende. Med en snittpris på 120 kroner (billettpris premierehelg) tilsvarer det en drøy halv million norske kroner i billettinntekter.

Jack Reacher, som også hadde premiere i helgen, hadde til sammenligning 27391 besøkende.

Og i forhold til Hobbiten: En uventet reise som nå, snart en måned etter premieren, fortsatt ligger på kinotoppen med 34256 besøkende i helgen, er Texas Chainsaw 3Ds tall rimelig dårlige.

Anmeldelse: Jack Reacher – Tom Cruise gir hundre prosent!

En viktig film for skrekksjangeren

The Texas Chainsaw Massacre-franchisen teller hele syv filmer, og originalen fra 1974 er ansett som en av de viktigste filmene i skrekk- og slashersjangeren.

Filmen handler om fem venner som blir jakta ned og drept av den sinnssyke kannibalen Leatherface, som med sine masker av menneskehud og blodige motorsag skremmer vettet av de fleste.

Les også: Fem filmer ungene dine IKKE må se!

Med sine ekstreme voldsskildringer var Motorsagmassakren svært kontroversiell da den kom, og filmen har hatt stor innflytelse på skrekksjangeren siden.

Se traileren fra 1974 her:

Hva synes du om Motorsagmassakren? Si din mening i kommentarfeltet!