– Godzilla startet som en metafor for Hiroshima og Nagasaki, og testsprengningen av atombomber i Stillehavet, i årene etter. Det fryktelige som kommer og ødelegger byen din, det er Godzilla!

Frank Darabont, mannen bak zombieserien The Walking Dead og den kritikerroste filmen Den Grønne Mil, er i full sving med manusarbeidet til en ny vestlig Godzilla-film. Nyinnspillinger og gjenskaping av gamle filmer og serier er i vinden i Hollywood. Mantraet ser ut til å være: «Hvorfor lage noe nytt når vi har noe som funker?».

BAKGRUNN: Ny Godzilla-film på vei

Godzilla-filmene har en lang tradisjon i Japan og er en integrert del av populærkulturen i landet. Siden første film kom i 1954 har det blitt laget 28 filmer om den forvokste øglen, mens Roland Emmerich skapte sin Hollywood-versjon i 1998.

– Vi forsøker å se på historien med nye øyne, men med tradisjonen fra den første filmen. Dette skal være en mektig og skremmende naturkraft, og det var – for meg – utrolig spennende å veve inn det menneskelige dramaet i fortellinga, forteller Darabont i et intervju med nettstedet io9.com.

ANMELDELSE: The Walking Dead – mennesker og zombier i en ny verdensordning

Darabont har fått mye skryt for nettopp å skildre de menneskelige utfordringene i zombieserien The Walking Dead. Og et slikt kvalitetsløft kan denne nye filmen trenge – 1998-filmen fikk hard medfart hos kritikerne.

– Et stort og stygt stykke “film” som kun vil gi tenåringer inntrykket av å se på en ordentlig film, skrev den amerikanske anmelderen Roger Ebert i 1998.

Filmpolitiet anmeldte også filmen samme året – anmelder Guttorm Andreasen hadde ikke noe positivt å si om filmen, regissøren eller skuespillerne. Trykk på spilleren til høyre for å høre en filmslakt av høy klasse.

Nyinnspillingen er ventet på kino i 2014 og har regissør Gareth Edwards ved roret. Edwards var et ukjent navn før han slo gjennom med indie-science fiction-filmen Monsters i 2010.

Har du trua på en ny monsterfilm? Sleng inn dine meninger i kommentarfeltet under bildegalleriet.