"Unbroken" er basert på boka, skrevet av Seabiscuit-forfatter Laura Hillendbrand. (Foto: Random House)
«Unbroken» er basert på boka, skrevet av Seabiscuit-forfatter Laura Hillendbrand. (Foto: Random House)

I desember i fjor ble det klart at når Angelina Jolie skal regissere sin tredje film, blir det andre verdenskrig-dramaet Unbroken, som handler om en av USAs største krigshelter, Louis Zamperini.

Da Jolie tok på seg prosjektet var det de Oscar-nominerte manusforfatterne Richard LaGravenese (P.S. I Love You) og William Nicholson (Gladiatoren, Les Misérables) som hadde skrevet siste utkast av manuset.

Det var ikke godt nok for Jolie som nå vil ha manuset omskrevet av gutta bak filmer som The Big Lebowski, No Country for Old Men og True Grit.

The Hollywood Reporter melder at Coen-brødrene Ethan og Joel Coen skal spille på lag med Jolie for å lage filmen om krigshelten, som overlevde en flykrasj i Stillehavet og to år i fangenskap i en japansk krigsleir.

Les også: Angelina Jolie lager film om amerikansk krigshelt

En inspirerende historie

Ifølge kilder hos The Hollywood Reporter var Jolie visstnok veldig kresen da hun skulle velge manusforfattere. Unbroken er basert på den suksessfulle Laura Hillenbrand-boka om Zamperinis historie, ei bok som ifølge Jolie raskt fikk henne til å ville vise fortellingen på kinolerretet.

– Jeg ble så rørt av Zamperinis historie, og jeg startet umiddelbart prosessen for å få lov til å lage denne filmen. Louie er en stor helt, og et modig medmenneske, og jeg er utrolig stolt over å få fortelle hans inspirerende historie, uttalte Jolie da hun fikk regijobben i desember.

Hillenbrands bok har tidligere ligget på førsteplass på New York Times bestselgerliste i fjorten uker. Drøye to år etter utgivelsen ligger den i skrivende stund på en femtendeplass.

Regisserer som oftest filmene selv

Det er sjelden Ethan og Joel Coen tar på seg manusoppdrag når de ikke har regi selv. Brødrene skriver, regisserer og produserer de fleste filmene sine selv, noe som har ført til fem nominasjoner i beste manus-kategoriene, og fire Oscar-priser for No Country for Old Men fra 2007 og Fargo fra 1996.

Dramaet Inside Llewyn Davis er den neste filmen vi kan vente fra duoen. Filmen handler om en singer-songwriter som prøver seg i New York på 1960-tallet og er løst basert på sangeren Dave Van Ronks memoarer.

Les også: Topp 5: Coen-filmer

Inside Llewyn Davis har ikke fått distribusjon i Norge enda. Se traileren for filmen her: