Final Fantasy: All The Bravest. (Square Enix)
Final Fantasy: All The Bravest. (Square Enix)

Helt siden 1987 har japanske Square Enix servert episke historier i spillserien Final Fantasy. I løpet av det siste året har en rekke av de gamle spillene blitt utgitt på nytt til blant annet iOS.

Final Fantasy: All The Bravest er første nyutviklede spill i serien som er lagd med nettopp mobiltelefonspillere i fokus.

Derfor er det trist å se at Square Enix har fjernet alt som gjorde Final Fantasy-spillene bra. All The Bravest er et tomt skall av et spill du trygt kan styre unna. Faktisk tror jeg spillet kun har ett mål for øyet, nemlig å tømme lommeboka.

Innholdsløst spill

For å strømlinjeforme spillopplevelsen på mobiltelefonen har Square Enix fjernet fokuset på både historien og på figurene. I sentrum står et forferdelig kampsystem som også gjør skam på det turbaserte systemet spillserien er blitt kjent for.

Spilleren reiser gjennom generiske fantasykart og møter nye motstandere for hvert brett. Noen ganger er det mange mindre mektige fiender, noen ganger en stor hovedmotstander (boss). Måten kampene gjennomføres på er lik hver gang – du trykker på den enheten på laget ditt som skal angripe. Og det er alt.

Etter hvert får du nye unike kampenheter som gjør laget ditt både mangfoldig og rustet til å møte nye vanskelige motstandere, men alt foregår på samme vis. Du trykker på din enhet, som så angriper. Dette skjer også i sanntid, noe som gjør at Final Fantasy: All The Bravest blir et repeterende vrak av et spill.

Dette spillet fortjener ikke å bære Final Fantasy-navnet.

Og når du attpåtil blir oppfordret til å låse opp nye enheter ved å gjøre mikrotransaksjoner i spillet (du kan ende opp med å bruke opptil 250 kroner på ubrukelig innhold som ikke gjør spillopplevelsen bedre) blir jeg oppriktig forbannet. Styr unna!

Tilgjengelig i iTunes.

Om SPILLET

Final Fantasy: All The Bravest
  • Final Fantasy: All The Bravest
  • Slippdato: 17.01.2013
  • Utgiver: Square Enix
  • Plattformer: iPad, Mobil
  • Sjanger: RPG