Downton Abbey-stjerna Dan Stevens vil gå fra britisk overklassedrama til amerikansk actionthriller med Liam Neeson, det melder Variety.

Stevens, som spiller Matthew Crawley i Downton Abbey, er nå i forhandlinger om en rolle i Scott Frank-filmen A Walk Among the Tombstones, der Liam Neeson spiller den tidligere politimann Matt Scudder, som nå er en halvalkoholisert privatdetektiv.

Neeson er ingen novise når det gjelder å spille i filmer som handler om kidnapping (Taken og Taken 2), og i A Walk Among the Tombstones får rollefiguren Scudder i oppdrag å finne den bortførte kona til en narakolanger, noe som skal vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Liam Neeson multitasker i Taken 2 (Foto: Scanbox).
Liam Neeson multitasker i Taken 2 (Foto: Scanbox).

Har flere jern i ilden

Det er fortsatt uvisst hvilken rolle Dan Stevens snuser på i A Walk Among the Tombstones. Mannen har imidlertid hatt flere jern i ilden den siste tiden etter Downton Abbey.

Han har spilt i Broadway-oppsetningen The Heiress, med blant andre Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), og han spiller for tiden inn filmen The Fifth Estate, som handler om hvordan vennskapet mellom WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange og hans kollega Daniel Domscheit-Berg slår sprekker etter hvert som nettsiden fører til store kontroverser.

Benedict Cumberbatch (Sherlock) har rollen som Julian Assange, mens Dan Stevens spiller Ian Katz, nyhetsredaktøren for den britiske avisen The Guardian i filmen.

Kjent krimfigur

A Walk Among The Tombstones er basert på krimforfatteren Lawrence Block sin roman med samme navn. Boken er en av 17 i Matthew Scudder-serien, og Scudder er en kjent figur når det gjelder amerikansk krim.

Liam Neeson er ikke den første som portretterer privatdetektiven på film. Jeff Bridges spilte Scudder i filmen Spill med døden (8 Million Ways To Die) i 1986.