I natt har filmbransjen hyllet seg selv med årets viktigste prisutdeling. Men Oscar-utdelingen handler om mer enn bare film – den røde løperen utenfor Dolby Theatre er verdens viktigste catwalk.

Stjernene var pyntet til tennene da de ankom den røde løperen søndag kveld, i bildegalleriet over ser du de flotteste kjolene og de flaueste motetabbene.

Les alt om Oscar-utdelingen 2013!

Jennifer Lawrence vant den røde løperen for Oscar-utdelingen 2013. (Foto: AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN, NTB Scanpix).
Jennifer Lawrence vant den røde løperen for Oscar-utdelingen 2013. (Foto: AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN, NTB Scanpix).
Et Hollywood-ikon

Jennifer Lawrence er nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for sin prestasjon i Silver Linings Playbook. Hun fikk mye oppmerksomhet på den røde løperen og ble kåret til årets best kledde av publikum på Twitter.

Under Filmbonanzas Oscar-spesial var det også stor begeistring for Lawrence. Designer og moteekspert Kjell Nordström, tidligere kjent som Baron Von Bulldog, og rampelysredaktør i VG, Camilla Bjørn, elsket Lawrence sin kjole.

Lawrence bar en kreasjon fra Dior Haute Couture i et tykt kremfarget stoff med rosemønstret tekstur. Den kunne kanskje minne noe om en brudekjole, men det gjorde ingenting ifølge moteekspertene.

– Hun ser ut som et ekte Hollywood-ikon, sa Bjørn under sendingen og en engasjert Nordström konstaterte at hun var helt fantastisk.

Moteekspertene elsket Hataways design fra Prada.  (Foto: AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN, NTB Scanpix).
Moteekspertene elsket Hataways design fra Prada. (Foto: AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN, NTB Scanpix).

Etter sendingen sa designeren til Filmpolitiet at grunnen til at han likte Lawrence så godt, ikke bare var på grunn av kjolen, men måten hun bar den på.

– Min mentor Kiki Sørum pleide å si: Du skal bære klærne, klærne skal ikke bære deg, og Jennifer Lawrence var et prakteksempel på det, sier Nordström.

Les også: Lawrence tryna i trappa da hun mottok prisen

Samtidig peker han på at det er en klasseforskjell mellom haute couture-kjolene og resten. Kjolen som Lawrence bar på den røde løperen er nok verdt mellom 100.000 og 150.000 kroner.

– Det er enestående kvalitet på en slik kreasjon. Denne kjolen er garantert sydd for anledningen, og den kommer aldri til å bli brukt igjen, forklarer designeren.

– Hvis det ikke blir pris på Anne Hathaway eller Jennifer Lawrence innen kvelden er omme, skal jeg spise hatten min, lovet han. Heldigvis for Nor

For få skandaler

Det er alltid en vinner og en taper på den røde løperen, men Kjell Nordström synes ikke det var noen kjempestore moteskandaler i år.

– Jeg elsker jo skandalene, så det savnet jeg litt, men når det er sagt så synes jeg den konfetti-kjolen til Catherine Zeta Jones var på grensen til vulgær, sier Nordström til Filmpolitiet.

– Og hva hva hadde skjedd med Renée Zellweger? Ikke med kjolen hennes, men med ansiktet – hun så ut som en trafikkulykke.

Designeren tror at noen av stjernene nok har kjørt på med litt for mye botox før den store kvelden, for å kvitte seg med de verste rynkene.

– Nicole Kidman hadde tatt så mye botox at overleppen hennes ikke beveget seg. Det er tragikomisk når det blir så overdrevent, mener Nordström.

Les også: Ingen Oscar til Kon-Tiki

Kjell Nordström mener Nicole Kidman hadde tatt for mye botox for anledningen. (Foto: AFP PHOTO/VALERIE MACON, NTB Scanpix).
Kjell Nordström mener Nicole Kidman hadde tatt for mye botox for anledningen. (Foto: AFP PHOTO/VALERIE MACON, NTB Scanpix).
Hollywood-glamour
Jessica Chastain så ut som en ekte Jessica Rabbit. (Foto: John Shearer/Invision/AP, NTB Scanpix).
Jessica Chastain så ut som en ekte Jessica Rabbit. (Foto: John Shearer/Invision/AP, NTB Scanpix).

Designeren synes kreasjonene på den røde catwalken var noe mer dempet i år enn tidligere. Hvis han må peke på en trend på den røde løperen vil han si at det var at stjernene så bakover.

– Det var litt dempet i år, ikke så ekstravagant. Det vi så i dag var at man refererte tilbake til de klassiske skjønnhetene.

– Anne Hathaway refererte til Audrey Hepburn, Catherine Zeta Jones så tilbake mot Elizabeth Taylor, og Jessica Chastain som bar Armani, er den nye Veronica Lake. Jeg fikk en fornemmelse av Jessica Rabbit der, men hun er jo også en klassisk filmstjerne, sier Nordström.

Les også: Her er alle Oscar-vinnerne!

Ifølge ham er det Dior som er den store vinneren når det gjelder mote under Oscar-utdelingen i år.

– Det var flott å se Dior sterkt tilbake på på den røde løperen etter at Raf Simons overtok som sjefsdesigneretter. Jennifer Lawrence og Charlize Theron bar Dior i dag, og de to var noen av de flotteste på den røde løperen i år.

Les også: Oscar-pris til svenske Searching for Sugar Man

Hva synes du om kjolene på den røde løperen? Eller smokingen til mannfolka? Si din mening i kommentarfeltet!