Kristofer Hivju i den siste behind the scenes-videoen fra Game of Thrones. (Foto: Skjermdump, HBO).
Kristofer Hivju i den siste behind the scenes-videoen fra «Game of Thrones». (Foto: Skjermdump, HBO).

Kristofer Hivju har godt med vind i karriereseilene. Med rollen som Thormund Giantsbane i den kommende sesongen av den verdenskjente serien Game of Thrones og som en sikkerhetssjef i Will Smiths kommende science fiction-filmen After Earth har han satt sitt merke på Hollywood. Hans neste filmprosjekt ligger likevel langt unna den amerikanske vestkysten.

Svenske Ruben Östlund, kjent for sine dokumentariske stil i sine spillefilmer, sjokkerte mange med sin virkelighetsnære skildring av ung innvandrerungdom i Göteborg i filmen Play. Nå er han snart i gang med produksjonen av Turist med Hivju på rollelista som en venn av familien i sentrum av den svenske regissørens neste film, norske Lisa Loven Kongsli har også en rolle i den kommende filmen.

– Folk har jo tenkt at det ikke er skuespillere med i filmene hans, så å jobbe i det formatet gleder jeg meg til, forteller Hivju til Filmpolitiet.

ANMELDELSE: Play – modig og realistisk film om barneran

Turist handler om en familie som befinner seg i Alpene som blir utsatt for et stort snøskred. En film som setter mannsrollen på spill, fortsetter skuespilleren.

– Filmene hans har ofte en dokumentarisk virkelighetsfornemmelse. Manuset er veldig spennende og beveger seg hele tiden, han (Östlund, journ.anm.) er en impulsiv mann som lar ting skje underveis hele tiden.

Og nettopp denne egenskapen ser ut til å ha inspirert Östlunds nye film. Til den svenske avisen Dagens Nyheter fortalte regissøren at filmen blant annet viser hvordan andre ser på oss kan endres på et eneste øyeblikk.

– Målet er å skape den mest spektakulære snøskredscenen i filmhistorien.