Emma Watson. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
I slutten av februar meldte amerikanske medier at Emma Watson, kjent som Hermione Granger i Harry potter-filmene, var i forhandlinger med Disney om rollen som Askepott i den nye spillefilmen om tjenestepiken som kapret prinsen.

Les også: Nye roller for Harry Potter-stjernene.

Nå melder imidlertid Indiewire at Watson har takket nei til rollen som piken med glasskoen.

Var én prinsesserolle nok?

Guillermo del Toros Beauty and the Beast, kan være grunnen til at Watson takket nei til Cinderella.

I 2011 ble det klart at Emma Watson skal spille skjønnheten i del toros vri på Skjønnheten og udyret. Filmen har imidlertid latt vente på seg, men i et intervju med MTV i september i fjor sa Watson at filmen skal spilles inn sommeren 2013.

Da kan det tenkes at rollen som skjønnheten rett og slett krasjer med innspillingen av Cinderella, som Disney visstnok ønsker å starte til høsten. En annen mulighet er at Watson synes én prinsesserolle i året er nok.

Det var Varietys Marc Graser som først slapp nyheten på Twitter natt til i dag, norsk tid.

Byttet regissør

Cinderella har ikke vært en enkel produksjon for Disney så langt. I januar meldte Deadline at Disney og regissør Mark Romanek (Never Let Me Go) skilte veier på grunn av forskjellige visjoner for historien i filmen.

Romanek ønsket en mørkere eventyrfortelling, som ikke passet med Disneys lykkelige eventyrslutt. Innen januar var omme hadde Disney funnet en ny regissør for filmen, og nå er det Thor-regissør Kenneth Branagh som sitter med jobben.

Anmeldelse: Thor – Todenguden lever!

Cate Blanchett er fortsatt ombord som den onde stemoren Lady Tremaine, men jakten på Askepott fortsetter altså for Disney.

Hvem bør spille Askepott? Si din mening i kommentarfeltet!