På mandag er det klart for neste kapittel i sagaen om Westeros når tredje sesong av Game of Thrones har premiere.

Det er knyttet store forventninger til sesongen, ikke minst for oss her i Norge, siden den norske skuespilleren Kristofer Hivju har en stor rolle.

Anmeldelse: Game of Thrones S03 – Kvalitet er stikkordet for dette eventyret!

Hivju sin rollefigur heter Tormund Giantsbane og han er wildling-lederen Mance Rayder sin høyre hånd. På besøk hos Filmpolitiet beskriver Hivju selv Giantsbane som en skjønn type, en farlig mann og en stor kriger.

– Tormund Giantsbane er en wildling i alle former av det ordet. Jeg føler meg som hånd i hanske med denne rollen, jeg fant ham fort og vi ble veldig gode venner, sier Hivju.

Hør hele intervjuet med Kristofer Hivju her:

Artikkelen fortsetter under spilleren.

Fansen ville ha Hivju som Giantsbane

Den store krigeren med det ville skjegget er en svært elsket figur blant fansen av George R. R. Martins A Song of Ice and Fire, som TV-serien Game of Thrones er basert på.

I forkant av innspillingen av sesong tre var det mange meninger om hvem som burde få rollen som Tormund Giantsbane. Kristofer Hivju var et av de navnene som etter hvert ble nevnt i diverse forum på nettet.

– Det var en hype på nettet om at jeg var aktuell for en rolle i Game of Thrones, og plutselig ble jeg oppringt av utenlandsk presse som ville vite om det var sant eller ikke. På det tidspunktet så hadde jeg ikke sett ferdig sesong to engang og jeg hadde ikke hørt noen ting hverken fra agenter eller noen.

Men det gjelder å smi mens jernet er varmt og Hivju sin agent begynte å jobbe hardt for å få ham på audition, noe han fikk til, og deretter gikk det veien.

Om hypen blant fansen på nettet hjalp Kristofer Hivju å få rollen vet han ikke, men det skadet nok ikke, forteller han. I så fall er det ikke første gangen serieskapere David Benioff og D. B. Weiss henter inn skuespillere på anbefaling fra fansen.

Jason Momoa som spilte Khal Drogo i første sesong av Game of Thrones ble hentet inn til audition etter at Benioff og Weiss hadde fått med seg at flere fans hadde gitt uttrykk for at han ville være perfekt for rollen.

Les også: Khal Drogo ville rundjult Conan!

Kristofer Hivju er som født for rollen som Giantsbane i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Kristofer Hivju er som født for rollen som Giantsbane i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Trente seg opp før han fikk rollen

Etter Hivju hadde vært på audition begynte han å trene seg opp til rollen som Giantsbane, selv om han ikke visste om han kom til å få den.

– Det tar så lang tid før du får det avgjørende svaret om rollen er din. Først er det 50 prosent sikkert, så er det 70 prosent, så er det 80, og så er det 98 prosent, og det er det gjerne veldig lenge. På et tidspunkt så tenkte jeg at dette kan jeg ikke vente på, innspillingsperioden begynte å nærme seg, så jeg begynte å forberede meg til rollen, forteller Hivju.

– Jeg begynte å trene og lese bokserien og rett og slett mentalt forberede meg til å gjøre rollen. Jeg tenkte at det verste som kan hende er at jeg ikke får den, men da har jeg i alle fall forberedt meg godt, og det er ikke bortkastet tid.

Da det endelige svaret om at Hivju hadde fått rollen kom til slutt, gikk ting imidlertid svært fort. Dagen etter at han hadde fått rollen måtte Hivju kaste seg på et fly til Irland.

– Jeg fikk beskjed om at vi trenger deg i Belfast om 24 timer og du må komme nå. Så plutselig, etter en kort flytur, så befant jeg med i fullt kostyme, også fikk jeg makeup, var på dialekttrening, og plutselig befant jeg meg på en hesterygg ridende oppover Irlands sletter, og så var det rett hjem igjen etter 12 timer.

– Men det var magisk å plutselig være innenfor det vanvittige universet. Det var et eventyr å være i gang.

Få en innføring i Tormund Giantsbane og wildlings her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ble inspirert av fansen

Å spille en figur som veldig mange mennesker har sterke meninger om kan være vanskelig. Presset fra forventningene til fansen er noe Kristofer Hivju har kjent på, men han snudde på det og brukte fansens kunnskap om Tormund Giantsbane til noe positivt.

– Du kan si at mitt første møte med figuren på mange måter var gjennom fansen sitt bilde av han, og den kjærligheten og begeistringen de har for han, forteller Hivju.

Via diverse forum på nettet der fans diskuterte rollefiguren kunne Hivju hente inspirasjon til hvordan han ville utforme sin Tormund Giantsbane.

– Jeg brukte det som ren inspirasjon, og så kan du si at min oppgave var å bli like glad i ham som fansen var, og det har blitt i ente potens.

Etter mye hard jobbing gleder Hivju seg nå til å se resultatet på TV-skjermen, for han har ikke sett alt enda.

– Nå gleder jeg med til å legge skuespillerrollen på hylla og bare nyte det hele.

Synes du Kristofer Hivju er bra som Giantsbane? Si din mening i kommentarfeltet!