Skjult av lyset er en sluttfilm fra Danvik Folkehøgskole 2011-12. Den er spilt inn på location i Strømsø kirke i Drammen. Skjult av lyset har ingen replikker, og er i svart-hvitt.
En afrikansk mann rømmer fra politiet og søker tilflukt i en kirke. To venninner oppsøker også kirken denne dagen, men deres ærend er å be. Mannen observerer dem fra galleriet i taushet.

Om filmen

Erik Ivar Sæther:

– Beskriv filmen du har laget
Skjult av lyset er en sluttfilm fra Danvik Folkehøgskole. Den er spilt inn i Strømsø kirke i Drammen. Filmen er i svart-hvitt, og har ingen dialoger. Den handler om en mann på rømmen som søker tilflukt i en kirke, hvor to unge kvinner går for å be.

– Hvorfor laget du akkurat denne filmen?
– Nicolai Berg Hansson og jeg hadde laget noen kortfilmer før, der vi forsøkte å skape stemninger med lyd, musikk og bilder. «Skjult av lyset» er en videreføring av disse, både visuelt og tematisk. Vi liker filmer om religion og tro, og har mikset dette inn i filmene vi har laget tidligere. Vi ønsket å lage en film som foregikk i en kirke, og hentet inspirasjon fra bibelske fortellinger. Dessuten ville vi ha bilder som er rene og fulle av lys. Resultatet ble «Skjult av lyset», en film vi alle syntes var veldig gøy å jobbe med. Hele crewet, fra skuespillere til lydmann, var strålende.

– Hva er dine ambisjoner for fremtiden?
– Den store drømmen er å være regissør og manusforfatter på heltid. Vi vil lage særegne filmer som overrasker og forvirrer. Og vinne Gullpalmen!

Rulletekst

Filmen er produsert av William L. Kirkevold, Nicolai Berg Hansson, Erik Ivar Sæther, Elisabeth Skatvedt, Ingvild Stray, Jacob Vege