Guillermo del Toro. (Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB Scanpix).
Guillermo del Toro. (Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB Scanpix).

Da stjerneregissør Guillermo del Toro takket nei til å regissere den neste Star Wars-filmen var det fordi han hadde så mange jern i ilden allerede, at han rett og slett ikke hadde tid til å ta på seg oppgaven med det neste kapittelet i science fiction-eposet.

Et av disse jernene er del Toros egen science fiction-film Pacific Rim, som handler om en verden der soldater styrer gigantiske roboter i kampen mot kolossale monstre kalt «kaiju», som på mystisk vis har steget opp fra havet.

Under WonderCon-messa sist måned fikk del Toros fans se en ny trailer for Pacific Rim, og nå er den endelig tilgjengelig for resten av oss også.

Les også: Del Toro samarbeider med HBO på ny serie.

Avslører mer av historien

Guillermo del Toro bestemte seg visstnok for å legge ut traileren på nett på grunn av stor etterspørsel fra fans som ikke var på WonderCon, det melder Empire Online.

– Dette var opprinnelig kun ment for WonderCon, men etter at så mange har spurt om å få se mer av filmen er det på tide for meg å vise dere mer materiale, skrev del Toro i et notat han la ut sammen med traileren.

Enjoy, my friends!

Den nye traileren viser enda mer av kaiju-monstrene og de kolossale to tusen-tonns robotene vi har sett i tidligere klipp fra filmen.

I tillegg får vi også vite mer om selve historien, som fokuserer på menneskenes kamp for overlevelse. Charlie Day sin rollefigur Dr. Newton Geiszler forklarer litt mer om motivene som ligger bak monstrenes angrep på menneskeheten, og om angrepet på San Francisco som var starten på kaoset.

Se traileren her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Stjernespekket rolleliste

I tillegg til å ha regi på filmen har Guillermo del Toro skrevet manuset for Pacific Rim i samarbeid med Travis Beacham (Clash of The Titans). Filmen kan skryte av en stjernespekket rolleliste med blant andre Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Ron Perlman (Hellboy, Sons of Anarchy) og ikke minst Idris Elba (The Wire og Prometheus).

Charlie Hunnam spiller hovedrollen som den tidligere piloten Raleigh Becket, som sammen med Mako Mori, spilt av Rinko Kikuchi får i oppdrag å styre en eldgammel kamprobot fra motstandsbevegelsens tidligste dager. Sammen er de selvfølgelig menneskehetens eneste håp mot den kommende apokalypsen.

Pacific Rim skulle egentlig ha kinopremiere i juli 2012, men Warner Brothers utsatte filmen til 19. juli i år. Her i Norge må vi imidlertid vente enda litt lenger, her kommer den på kino 2. august.

Gleder du deg til å se Pacific Rim? Si din mening i kommentarfeltet!