Iron Man 3 har den beste åpningshelgen her i Norge hittil i år med nesten 100.000 besøkende fra fredag til søndag. Filmen ser dermed ut til å knuse besøkstallene for de to første filmene i Iron Man-serien.

Iron Man fra 2008 hadde 113.921 besøkende totalt, mens Iron Man 2 hadde 163.251 besøkende totalt. Med den sterke åpningen Iron Man 3 nå har hatt, er det tydelig at den kommer til å bli den mest sette filmen på kino i serien så langt.

Anmeldelse: Iron Man 3 – Rasende god underholdning, frem med popkornet, folkens!

Superheltfilmen feier resten av filmene som har hatt premiere i år av banen når det gjelder besøkende åpningshelgen. Iron Man 3 har nemlig dobbelt så mange besøkende premierehelgen som neste film på lista, A Good Day To Die Hard, som hadde omlag 50.000 besøkende i samme tidsperiode da den kom på kino.

Typisk for lettbeinte actionfilmer som Iron Man 3 er at de har høyt antall besøkende i starten, med lavere besøkstall etter hvert som gir filmen relativt kort levetid.

The Avengers, den forrige filmen fra Marvel, hadde over 80.000 besøkende i løpet av åpningshelgen da den kom på kino i 2012 og endte opp med 318.973 besøkende totalt, noe som tilsvarer en omsetning på i overkant av 34 millioner kroner.

Anmeldelse: The Avengers – Dette er litt av et superheltsirkus!

Se traileren for Iron Man 3 her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Setter internasjonale rekorder

Iron Man 3 har ikke premiere før 3. mai i USA, men filmen gjør det bra på det internasjonale markedet. Filmen ligger nå på førsteplass på kinomarkedene over hele verden og har hatt den beste åpningshelgen noensinne i Latin-Amerika og Øst-Asia, det melder Deadline.

Filmen har hatt premiere i det som tilsvarer 79 prosent av det internasjonale kinomarkedet, og har allerede tjent inn 195,3 millioner dollar på de fem første dagene den har gått på kino.

Det betyr at Iron Man 3 slår åpningen The Avengers hadde, en film som gikk hen og tjente inn hele 1,5 milliarder dollar på verdensbasis, altså over 8,8 milliarder norske kroner.

At de gode tallene kommer før kinopremieren i Russland, Kina og Tyskland lover godt for tallene fremover. Filmen har allerede passerte totalinntektene av Marvels Captain America: The First Avenger, og ligger an til å slå samtlige av de tidligere Marvel-filmene.

Les også: Marvel lager eigen versjon av Iron Man 3 for det kinesiske publikummet!

Nå blir det interessant å følge med på hva de gode kinotallene fra resten av verden vil gjøre for premierehelgen over dammen.

Per i dag er det The Avengers som har førsteplassen på listen over mest innbringende premierehelger i USA, med over 207,4 millioner inntjente dollar. Det blir spennende å se om Iron Man 3 får den samme pangstarten også der.

Hvilken Marvel-film synes du er den beste? Si din mening i kommentarfeltet!