Vi er store fans av de mobile spillmaskinene i Filmpolitiet, og fyller bussturer, reklamepauser og kanskje til og med hele kvelder med tasting på ulike berøringsskjermer. Her har vi rotet fram noen av de ferske spillene vi mener det kan være verdt å ta en kikk på.

Ridiculous Fishing

Ridiculous Fishing. (Foto: Vlambeer)
Ridiculous Fishing. (Foto: Vlambeer)

Ridiculous Fishing er et eksempel på eksemplarisk spilldesign. Sammen med retrografikk, graderte utfordringer, sømløse kontrollere, humor og nydelig spillmusikk, er spillet det beste på iPhone akkurat nå.

Utrolig morsomt om noe så kjedelig som å fiske.

Les anmeldelsen her – terningkast 6
Nimble Quest

Nimble Quest. (Foto: NimbleBit)
Nimble Quest. (Foto: NimbleBit)

Husker du Snake? Det første virkelig populære mobilspillet som først så først dagens lys på 1970-tallet. Nimble Quest er en god tolkning av det klassiske spillet og blander inn rollespillelementer i opplevelsen.

Det er ikke en slange du styrer, men en stadig lengre rekke eventyrere som må overvinne monstre. I stedet for å spise seg større blir dette toget av krigere, trollmenn, tyver og andre kjente rollespillyrker, sterkere av å samle krystaller og beseire fiender.

Les anmeldelsen her – terningkast 5
Unmechanical

Unmechanical. (Foto: Teatwa Games)
Unmechanical. (Foto: Teatwa Games)

Eit puslespel med sterk atmosfære. Løys dei ulike gåtene som vert kasta på den vesle helikopterroboten med magnetstråle, og tolk sjølv kva dei små hinta av historien har å seie for figuren din – plassert i ein underjordisk bunker tilsynelatande utan å vite kvifor.

Bunkersen er gripande nok visuelt, berøringsskjermen tilfører meir til spelopplevinga.

Les anmelinga her – terningkast 5
Slayin’

Slayin'. (Foto: Pixel Licker)
Slayin’. (Foto: Pixel Licker)

«Ikkje bli lurt av den sjarmerande retrografikken og det motiverande chiptune-soundtracket,» åtvarer Slayin’. Men med tung retrohand og eit enkelt oppsett ligg det mange timar i spelet, og det klarar akkurat å skilje seg frå mengda av spel med retroutsjånad.

Les anmeldinga her – terningkast 4

Kva speler du på Android, iOS, og andre mobile maskiner for tida?