Blue Valentine var både en av de vakreste og vondeste filmopplevelsene i 2011. Ryan Gosling og Michelle Williams spilte stort og fryktløst i filmen som handler om hva som skjer når et kjærlighetsforhold går mot slutten.

Nå er regissøren av filmen, Derek Cianfrance, ute med din neste film The Place Beyond the Pines, og også denne gangen har han valgt å gi hovedrollen til Ryan Gosling. I et intervju med Filmpolitiet forteller Cianfrance at han føler seg heldig fordi han har fått jobbe med en skuespiller som Gosling.

– Ryan er en magisk person, han gjør verden til et bedre sted og han gjør filmene du lager til bedre filmer, sier regissøren til Filmpolitiet.

Anmeldelse: The Place Beyond the Pines – Dyrekjøpte erfaringer og vonde feiltrinn.

Skjebnebestemt samarbeid

The Place Beyond the Pines har en lang rolleliste, med navn som Bradley Cooper og Eva Mendes blant de 56 snakkende rollefigurene. Cianfrance, som er en god venn av Gosling, mener det var skjebnebestemt at det var akkurat han som skulle spille hovedrollen i filmen.

– Jeg var på besøk i det eldgamle huset hans i 2007, to år før innspillingen av Blue Valentine, og da spurte jeg ham om han fortsatt hadde fantasier og drømmer. Han svarte at han alltid hadde hatt lyst til å rane en bank, og beskrev hvordan han ville gjort det. Da fortalte jeg ham at det var helt sykt, fordi jeg skrev en film om et bankran akkurat da og at det han beskrev var akkurat slik vi hadde skrevet det i manuset. Det var virkelig et skjebnebestemt øyeblikk mellom oss, forteller Cianfrance, som håper at den samme skjebnen slår til i fremtiden.

– Jeg ville følt meg heldig og velsignet om jeg får jobbe med ham igjen.

Hør hele intervjuet med Derek Cianfrance her. OBS! Inneholder spoilers!

Artikkelen fortsetter under klippet.

Vil ikke dyrke vold

Ryan Gosling har drevet med skuespilleryrket lenge, og er tidligere kjent for filmer som The Notebook og Remember the Titans. De siste årene har imidlertid hans karriere fått en ny vår med filmer som blant annet Blue Valentine og Drive.

I likhet med Derek Cianfrance, er det tydelig at regissøren av Drive, Nicolas Winding Refn, har sansen for Ryan Gosling, men Winding Refn og Cianfrance har en svært ulik tilnærming til volden Gosling utsettes for eller utfører i filmene.

Cianfrance har nemlig sett seg lei av filmer som opphøyer volden, som romantiserer den og som nærmest prøver å gjøre vold til noe kult eller vakkert.

– Jeg er ikke interessert i å gjøre noe av det, og jeg har fått en allergisk reaksjon til filmer som gjør det, som dyrker vold og som prøver å gjøre det romantisk. Vold er ikke romantisk, det er voldelig.

Anmeldelse: Drive – Ryan Gosling spiller glimrende!

Se traileren for The Place Beyond the Pines her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tre effektive pistolskudd

Regissøren er lei av uansvarligheten i volden i amerikanske filmer og vil heller jobbe med vold på en narrativ måte. I The Place Beyond the Pines er han derfor opptatt av å vise konsekvensene vold har.

– Det føles ut som om ti tusen kuler blir sprøyta utover filmlerretet hver dag og det er veldig sjelden noen av disse kulene får konsekvenser. Det er tre pistolskudd i min film og jeg ville at de skulle ha en effekt, en konsekvens, forklarer regissøren.

The Place Beyond the Pines er ingen ekstremt voldelig film, men de få voldelige øyeblikkene i filmen har stor slagkraft. Dette er fordi Cianfrance har jobbet for å gjøre konsekvensene av de voldelige handlingene så realistiske som mulig.

– Når du kommer til de voldelige øyeblikkene i The Place Beyond the Pines, så skjer det med samme hurtighet som om det hadde hendt i virkeligheten. Det skjer veldig fort, og deretter er det ingen vei tilbake, det er ingen tilgivelse for det.

Hva synes du om Derek Cianfrance og Ryan Gosling? Si din mening i kommentarfeltet!