Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra, storhet og heltemot finnes der du minst venter det. Omtrent slik kan moralen i den populære 80- og 90-talls-serien Teenage Mutant Ninja Turtles oppsummeres. Med tegneserier og filmer, og tonnevis med merchandise, skapte Mirage Studios en kommersiell suksess.

Teenage Mutant Ninja Turtles III. (Foto: Mirage Studio)
Splinter i live-action-filmen «Teenage Mutant Ninja Turtles III» (1993). (Foto: Mirage Studio)

Kjenner du ikke til forhistorien til hovedpersonene Leonardo, Donatello, Michelangelo og Raphael? Her får du en lyninnføring.

  1. Fire muterte skilpadder bekjemper kriminalitet fra sitt hovedkvarter i kloakksystemet til storbyen New York.
  2. Ledes og trenes av kampsportmesteren Splinter, en mutert rotte med japanske aner.
  3. Slåss mot romvesner, kjeltringer, og ikke minst erkefienden, Shredder.
Teenage Mutant Ninja Turtles anno 1980-tallet. (Foto: Mirage Studios)
Teenage Mutant Ninja Turtles anno 1980-tallet. (Foto: Mirage Studios)

Flere forsøk på å sparke fart i den kulseilte franschisen har hatt lite med hell. I 2007 spilte den tredje filmen om skilpaddene inn nesten 100 millioner dollar på verdensbasis, og behovet for en reboot av hele franschisen ble nødvendig.

De neste fire årene hersket det stor uklarhet om rettighetene til figurene og filmene, men da det i 2011  ble klart at Nickelodeon var ansvarlig satte de storfilmprodusenten Michael Bay på jobben.

Siden da har arbeidet gått raskt; Megan Fox, Pete Ploszer, Noel Fisher, Jeremy Howard og Alan Ritchson er allerede bekreftet i hovedrollene (Fox spiller April O’Niel) i filmen som blander CGI- og live-action-bilder.

TMNT (2007). (Foto: Paramount)
TMNT (2007). (Foto: Paramount)
Gjenger i biroller

Nettstedet Deadline.com melder i dag at Danny Woodburn er bekreftet som mesteren Splinter.

Woodburn som i fjor spilte en av Snøhvits syv hjelpere i eventyrfilmen Mirror, Mirror i 2012, er nok et kjent fjes for mange siden han stadig dukker opp i diverse biroller i serier og filmer.

Den nye filmen, som enkelt og greit heter Ninja Turtles, har premiere sommeren 2014. Mange nostalgiske Turtles-fans er foreløbig skeptiske til prosjektet, siden rykter sier at skilpaddene skal være romvesener ikke mutanter i Michael Bay sin versjon av eventyret.

Michael Bay har gjort det han kan for å berolige fansen, og har på sine fansider sagt at: «Fans need to take a breath, and chill», men han har ikke kommet med et konkret nei på spørmålet om Leonardo og resten av gjengen er romvesener.

Som et lite apropos på slutten, bruker vi anledningen som en unnskyldning til å legge inn Vanilla Ice sin låt “Ninja Rap 2”, eller “Go Ninja, Go Ninja, Go!”, som den også er kjent som:

Hva synes du om Ninja Turtles? Si din mening i kommentarfeltet!