Hvem ville vunnet en kamp mellom Batman og Supermann? Her deles superhelttilhengerne i to leire – i Injustice: Gods Among Us kan kampen endelig avgjøres.

Slåssespill er i sin natur repeterende. Et utvalg figurer sloss mot hverandre (som regel en mot en) på et utvalg brett, gjerne sett fra siden, og må i løpet av noen korte minutter banke motstanderen.

Denne formelen for slåssespill har vært urørt i mange år, med kun små forsøk på nyvinning. Dermed er det figurene, kampbevegelsene og kontrollsystemet som utgjør den store forskjellen mellom slike spill.

Injustice: Gods Among Us plasserer superhelter fra DC Comics rikholdige univers inn i denne kjente formelen, men legger seg ellers tett opptil kjente slåssespill som Street Fighter– og Mortal Kombat-spillene. Resultatet er både underholdende og utfordrende.

TOPP 5: Slåssespillfigurer – sjekk hele lista her og si din mening

Hvorfor slåss Batman og Supermann?

Første paradoks i et spill som dette er hvorfor superhelter, som vanligvis er på lag, skal kjempe mot hverandre. Ved hjelp av en historie skrevet av DC Comics egne forfattere, fortalt gjennom heftige mellomsekvenser, byttes du mellom å spille forskjellige superhelter. Det hele er gjennomarbeidet og i tråd med de figurene som er kjent fra både film og tegneserier – dette føles ut som et ekte superheltspill.

Faktisk vil jeg si at dette spillet er en god rollemodell for hvordan man kan tilpasse en etablert franchise til et spill, Warner Bros. Interactive er allerede flinkest i klassen og befester den posisjonen nå; Batman-spillene har bevist at spillmatiseringer ikke bare er tull.

ANMELDELSE: Batman Arkham City – årets spill 2011

De forskjellige heltene krever vidt forskjellige spillestiler. Lange komboangrep er Green Lantern sin spesialitet, Batman har en hel rekke triks i utstyrsbeltet sitt, mens den litt mindre Doomsday kan slå HARDT fra seg. Omgivelsene er også viktige for superheltene kan ta i bruk gjenstander i kampene, det tar ikke lang tid å kjenne igjen hva som kan plukkes opp og ikke. Mitt favorittbrett er Batmans egen hule hvor atmosfæren også er imponerende og spennende gjenskap i 3D. Selv om både omgivelsene og figurene er gjengitt i tre dimensjoner, så ser den som spiller kampene i 2D fra siden.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

ANMELDELSE: Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds – som «Street Fighter» på speed!

Kampmotoren er lik den vi finner i for eksempel Mortal Kombat 9 – det er samme spillstudio som står bak – og det er debatt blant tilhengere av sjangeren om dette gir den beste spillopplevelsen. Jeg er ikke så opptatt av hvordan de kamptekniske løsningene fungerer så lenge helhetspakken både underholder, frister meg til å spille mer, og gir meg anledninger til å banke gode venner i drakten til en av de 25 spillbare figurene.

Spillet er en gavepakke til tilhengere av superheltene til DC Comics. Injustice har en strålende enkeltspillerdel med en artig historie, og et velfungerende flerspillersystem over nett.

Nå er det bare å vente på at Marvel også låner ut sine superhelter til et lignende rendyrket spill som kan følge opp Marvel Super Heroes fra 1995.

Og forresten, vi har fasiten på hvem som ville vunnet i en kamp mellom Supermann og Batman. Filmpolitiets lesere kåret vinneren etter uker med avstemninger og diskusjoner på nettsidene våre – sjekk resultatet her.

Om SPILLET

Injustice: Gods Among Us