Tom Cruise gjør det bra om dagen. Allerede før den amerikanske premieren på Oblivion denne helgen, tjente filmen inn store penger på verdensbasis. Nå viser de amerikanske kinotallene at Oblivion har gjort den beste åpningshelgen for en Tom Cruise-film på syv år.

The Hollywood Reporter melder at filmen tjente 38.2 millioner dollar, som tilsvarer omlag 222 millioner norske kroner, i USA denne helgen, noe som gjør dette til den beste amerikanske åpningshelgen for Tom Cruise siden Mission: Impossible III kom i 2006.

Anmeldelse: Oblivion – Det visuelle er mildt sagt imponerende.

Etter den internasjonale premieren på filmen for to uker siden har Oblivion gjort det bra med 112 millioner inntjente dollar så langt, og med den amerikanske premierehelgen på toppen blir det til sammen over 150 millioner dollar (871 millioner nok).

Tallene lover godt

Oblivion er regissert av TRON: Legacy-regissør Joseph Kosinski, og hvis vi sammenligner filmen med Cruise sin forrige Mission: Impossible-film Ghost Protocol, så lover tallene godt for Kosinski og Tom Cruise.

Ghost Protocol, som åpnet med 29.6 millioner dollar den første helgen i desember 2011, tok fullstendig av og tjente inn nesten 700 millioner dollar, altså 4 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Oblivion tar oss med til jorda 60 år etter at en alieninvasjon ødela verden. Tom Cruise spiller mot blant andre Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones, Hodejegerne) og Olga Kurylenko (Quantum of Solace).

Les også: Mer sci-fi for Tom Cruise

Se traileren for Oblivion her, og diskutér filmen i kommentarfeltet under videoen!