Målet med dette spillet er enkelt, det er å fiske – mest mulig. Du styrer kroken med snøret nedover så dypt du kan uten å treffe noe levende, enten det er fisk, maneter eller andre uhumskheter.

Er det slutt på snøret, når du bunnen, eller treffer du en fisk, er det bare å dra opp igjen, og samtidig få med deg så mye marint liv du kan. Og så er det bare å splatte alt du har fisket med stadig større skytevåpen.

Konseptet er enkelt, men fargerikt, morsomt og god gjennomført. At fiskeren Billy i tillegg jakter på sjelefred fra sin mørke fortid gir spillet en overbyggende historie, men er ikke nødvendig for å ha det morsomt.

Best akkurat nå

Ridiculous Fishing er et eksempel på eksemplarisk spilldesign. Sammen med retrografikk, graderte utfordringer, sømløse kontrollere, humor og utrolig spillmusikk (av Eirik Suhrke – hør all musikken her), er dette enkelt og greit det beste spillet du kan ha på din iPhone akkurat nå.

At indieutvikerne i det nederlandske spilletstudioet Vlambeer er uttalte motstandere av småkjøp inne i selve spillet gjør at du får alt spillet har å by på for 21 kroner.

Tilgjengelig i: 21 kroner i Apple Store.

OBS! Dette spillet er ikke gradert etter PEGI sine retningslinjer, men har en anbefalt aldersgrense fra Apples iTunes-butikk på 12+.

Les også: Resten av helgas mobilspelanmeldinger her

Om SPILLET

Ridiculous Fishing - A Tale of Redemption