Slik så det første Dungeons and Dragons-coveret ut. (Foto: Wizards of the Coast LLC).
Slik så det første Dungeons and Dragons-coveret ut. (Foto: Wizards of the Coast LLC).

Warner Brothers har kjøpt rettighetene til å lage film basert på Gary Gygax og Dave Arnesons ikoniske rollespill Dungeons & Dragons, det melder Deadline.

Med eventyr som Hobbiten og Game Of Thrones er sverdsvinging og magiske krefter svært populært for tiden, og med Dungeons & Dragons fortsetter Warner Brothers trenden.

Anmeldelse: Game of Thrones S03 – Velspilt og spennende.

Ifølge Deadline har prosjektet høy prioritet hos selskapet. Det er forventet at filmen blir en storproduksjon fra Warner Brothers, og at filmstudioet kommer til å bruke store pengesummer på å skape et Dungeons and Dragons-univers.

Filmstudioet skal ha kommet relativt langt i utviklingen av prosjektet som Wrath Of The Titans-manusforfatteren David Leslie Johnson har skrevet manus til.

For et år siden kjøpte Warner Brothers manuset Chainmail som et frittstående prosjekt. Dette var basert på det mindre kjent spillet med samme navn fra Gary Gygax, som kom ut før han og Dave Arnesons lanserte Dungeons & Dragons.

Nå blir dette manuset tilpasset det kjente og populære rollespillet, som har underholdt generasjoner av eventyrfantaster, isteden.

Har tidligere floppet totalt

Dette er ikke første gangen det lages film basert på Dungeons & Dragons, opp gjennom åra har det blitt laget flere filmer og TV-serier. Den mest kjente filmatiseringen er nok Dungeons & Dragons fra 2000 med Jeremy Irons i hovedrollen, men denne filmen var et makkverk som ble dårlig mottatt av både kritikere og publikum.

At floppen fra 2000 og den nye filmen skal ha samme produsent kan være til bekymring. Alan Zeman produserte både Dungeons & Dragons, TV-film-oppfølgeren oppfølgere Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God og rett-på-DVD-utgivelsen Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness.

Zemon kan nok derfor ansees som en slags D&D-ekspert. Vi får imidlertid håpe at den nye Dungeons & Dragons-filmen blir av bedre kvalitet enn det vi har sett fra hans tidligere prosjekter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dungeons and Dragons fra 2000 var en fullstendig flopp. Jeremy Irons og Bruce Payne (Foto: New Line Cinema).
Dungeons and Dragons fra 2000 var en fullstendig flopp. Jeremy Irons og Bruce Payne (Foto: New Line Cinema).

Bruk fantasien

Dungeons & Dragons ble først gitt ut i 1974 — dette ble starten på den moderne rollespillsjangeren. Siden den gang har merkevaren solgt bøker og produkter for over en milliard dollar.

Spillet er satt i en middelalderverden full av magi og monstre, og spillelederen improviserer, eller har med en ferdiglaget historie som gjerne innebærer et episk oppdrag som må utføres.

Spillelederen står for gangen i eventyret og bestemmer hvilke monstre og personer din og de andre spillernes rollefigurer møter i løpet av spillet. Det er imidlertid opp til din egen fantasi å finne ut hvordan du skal løse de ulike situasjonene.

Hva synes du om Dungeons & Dragons? Si din mening i kommentarfeltet!