CANNES: Leonardo DiCaprio ble bejublet da han skred over den røde løperen under åpningen av Cannes-festivalen. Men desibelnivået nådde minst like stor høyde da Justin Timberlake gjorde det samme.

Oscar Isaac, Justin Timberlake og Adam Driver i Inside Llewyn Davis (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Oscar Isaac, Justin Timberlake og Adam Driver i Inside Llewyn Davis (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Han er med i Joel og Ethan Coens nye film, Inside Llewyn Davis, som vises i hovedprogrammet. Her spiller han folkmusikeren Jim, som synger pene sanger som grenser til det komiske.

LES: Anmeldelsen av Inside Llewyn Davis

På en pressekonferanse i Cannes, ble han spurt av en kvinnelig journalist fra et tenåringsmagasin: – Du ser alltid så smart ut! Hvordan kunne du spille en sånn fyr med doring-skjegg?

– Endelig! Spørsmålet jeg har ventet på! Jeg vet ikke om du sier at jeg er smart eller forfengelig, sa Timberlake til stor latter fra salen.

– Joel, Ethan og jeg snakket om et bestemt utseende for Jim. De viste meg et bilde av Paul Clayton, en irsk folksanger, og syntes utseendet var veldig interessant. Vi fant ut at det passet rollen for Jim. Jeg tror dere vet at jeg liker å se latterlig ut i virkeligheten, så jeg likte faktisk det skjegget!

Skjønte ikke rollen sin

Filmen handler om en folk musiker som litt tafatt forsøker å stable en karriere på beina. Justin Timberlake spiller en birolle, men skjønte ikke helt hans funksjon til å begynne med.

– Jeg ringte Joel etter at jeg leste manuset, og sa: hva gjør Jim, egentlig? Han kunne ikke svare. Men da jeg skjønte filmens nikk til Bob Dylan, da forsto jeg hvem Jim var. Han var en del av overgangen, en del av grunnbevegelsen i miljøet.

LES: – Vi ler hele tiden, sier brødrene Coen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ethan Coen, Joel Coen, Oscar Isaacs, Carey Mulligan og Justin Timberlake i Cannes (Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE).
Ethan Coen, Joel Coen, Oscar Isaacs, Carey Mulligan og Justin Timberlake i Cannes (Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE).

I Inside Llewyn Davis synger Timberlake folk music, som er annerledes enn vi er vant til fra hans side. Det er tross alt få spor av folk-sjangeren i hits som Mirrors, Like I Love You og Cry Me a River. Men Timberlake kan fortelle at han vokste opp med denne musikken.

– Sangen i filmen er forskjellig fra det jeg gjør i karrieren. Men hør, jeg vokste opp i Tennessee, med bluegrass, folk, rock og mye country. Min første musikalske leksjon fikk jeg av bestefar på gitar, han lærte meg fingerpicking. Mye av min inspirasjon kom fra folk, så det føltes deilig for meg å synge i denne filmen, sier Timberlake.

LES: P3-anmeldelsen av Justin Timberlake – The 20/20 Experience

Du trenger bare ett minutt

Carey Mulligan og Justin Timberlake i Inside Llewyn Davis (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Carey Mulligan og Justin Timberlake i Inside Llewyn Davis (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Filmens hovedperson strever altså med å få karrieren på beina. Kampen om få de rette folka til å høre musikken, er knallhard. Dette vet Justin Timberlake ett og annet om.

– Mange blir aldri hørt. Du møter så mange talentfulle folk som av en eller annen grunn ikke blir hørt. Jeg har vært på mange riktige steder og møtt feil folk. Jeg har vært på mange feil steder og møtt riktige folk. Og det siste er noe som kan katapulte noen mennesker. En vis mann i musikkindustrien sa en gang noe jeg festet meg ved. «Hvis du er andremann til å gjøre den første tingen, høster du alle fordelene». Llewyn var førstemann, sier Timberlake.

LES: Alt Filmpolitiet har skrevet om Cannes 2013

Og på dette tidspunktet brøt musikkprodusent T Bone Burnett inn, som står bak lydsporet i Inside Llewyn Davis. Han vet også ett og annet om musikkindustrien.

Justin Timberlake på vei opp den røde trappen i Cannes (Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE).
Justin Timberlake på vei opp den røde trappen i Cannes (Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE).

– Jeg tror du bare trenger et minutt. Det kan være en anmelder fra New York Times i salen en kveld. Det kan være du er trøtt og en annen fyr får sjansen. Jeg ser det så mange ganger. Det kan være en ung kvinne som kommer til LA. Tre dager senere er hun i Frank Sinatras hus, spøker Burnett.

– Jeg tror vi alle vet hvordan DET skjer, sier Timberlake, til rungende latter fra pressekorpset.

Inside Llewyn Davis deltar i hovedprogrammet i Cannes, og får sannsynligvis Norgespremiere rundt jule/nyttårs-tider.

Om

  • Slippdato:
  • Sjanger: