Femten år og noen få dager etter det første spillet i den anerkjente japanske bilspillserien kom ut, annonserte i dag Sony og spillstudioet Polyphony Digital Gran Turismo 6.

– Det er mye som har forandret seg på denne tiden, og nå kommer Gran Turismo 6 som en videre evolusjon av drømmen min, forteller spillserien nestor Kazunori Yamauchi i en pressemelding Sony sendte ut tidligere i dag.

Yamauchi la også vekt på at spillet vil ha en ny tilnærming til nedlastbart innhold.

– Spillet kommer til å fortsette å utvikle seg gjennom levetiden. Jeg har allerede mange ideer for ting jeg har lyst til å utrette i de neste 15 årene med Gran Turismo!

ANMELDELSE: Gran Turismo 5 – teknisk vakkert og gjennomført

Gran Turismo-spillene er en av de mest populære bilspillseriene i verden, og er kjent for sitt fokus på en realistisk kjøreopplevelse. De to andre kjente spillseriene, de Xbox 360-eksklusive Forza-spillene og Need for Speed-serien, har et større fokus på arkadeopplevelse og underholdning.

Gran Turismo 5 cover. (Foto: Sony Computer Entertainment)
«Gran Turismo 5» kom ut i 2010 og har solgt over 10 millioner eksemplarer. (Foto: Sony Computer Entertainment)
Kommer til Playstation 3

Ved siden av alle biler og baner fra forrige spill i serien, forsøker Sony å friste med syv nye steder, inkludert den kjente britiske Silverstone-banen.

I en pressemelding fra Sony legges det også vekt på tekniske partnerskap som har gitt Polyphony Digital muligheten til å utvikle fysikkmotoren ytterligere, for å bli enda mer realistisk. En mer kompakt spillmotor og nytt brukergrensesnitt skal også være på plass.

Og la oss være ærlige; menysystemet i Gran Turismo 5 er gammeldags, tregt og vanskelig å bruke.

Tett sammenkobling med mobile enheter som nettbrett og mobiltelefoner, samt sosiale nettverk, vil også være sentralt.

Samme pressemelding nevner ingenting om Playstation 4, men at spillet kommer til å utnytte all mulig datakraft i dagens Playstation 3-konsoll.

Flere amerikanske nettsider melder at spillet vil komme i butikkene til jul i år, mens Sony selv lover en spillbar demo innen utgangen av juni.

Hva ønsker du deg av et nytt Gran Turismo-spill? Legg inn dine kommentarer under konsept-traileren.

OBS: Bildene øverst i denne artikkelen er tidlige konseptbilder.