The World's End. (Foto: United International Pictures)
Fra venstre: Nick Frost, Eddie Marsan, Simon Pegg, Paddy Considine og Martin Freeman i «The World’s End». (Foto: United International Pictures)

Trioen Edgar Wright, Simon Pegg og Nick Frost har levert de beste buddykomediene på kino de siste årene.

Shaun of the Dead (2004) og Hot Fuzz (2007) er stappfulle av popkulturelle referanser til henholdsvis zombie- og politifilmer, og da beskjeden kom at de tre igjen skulle samarbeide på en tullete actionkomedie inspirert av science fiction-filmer var humøret på topp i Filmpolitiets redaksjon.

Space Invaders in the air…

The World’s End som skal runde av trioens komitrilogi handler om en gjeng kompiser som reiser tilbake til hjembyen for å gjennomføre en legendarisk pubrunde innom 12 barer i en søvnig britisk landsby. Ikke bare en, to, eller tre, men fem øl per pub er målet, ifølge Andy (Nick Frost), men det tar ikke lang tid før gutta merker at mye har forandret seg siden de selv bodde i byen.

Blant annet at innbyggerne er byttet ut med noe som ikke er menneskelig.

Med de to første filmene i trilogien skapte regissør Wright seg et såpass stort navn at han siden 2007 har stått bak Hollywood-filmen Scott Pilgrim vs. the World, og startet arbeidet med sin visjon for den litt uvanlige superhelten Ant-Man. At Wright likevel tar seg tid til å lage tullekomedier med gamle gutta vitner om god bakkekontakt.

The World’s End har norsk kinopremiere 18. oktober.

Hvilken film av Edgar Wright, Simon Pegg eller Nick Frost er din favoritt? Og hvorfor?

 

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.