CANNES: Black metal har vært Norges største musikkeksport i årevis. Nå er en spenningsfilm med black metal-innhold under planlegging. Ritual skal spilles inn blant annet i Bergen og Oslo, og være sterkt inspirert av sjangerens innhold og estetikk.

Bak dette prosjektet står den Hollywood-baserte produsenten Dave Spilde fra Bergen, som denne uka har vært i Cannes for å presentere filmen.

– Dette er en spenningsfilm om amerikanere som kommer til Bergen. De skal på en musikkfestival, og ender opp på black metal-festival i stedet, uten å avsløre for mye, sier Spilde, som virkelig ikke avslører for mye av handlingen.

Vil ha autentisk musikk

Og dette er selvsagt et forsøk på å kapitalisere på interessen for norsk black metal også i filmens verden?

Blir det musikk fra Immortal i Ritual? (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).
Blir det musikk fra Immortal i Ritual? (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX).

– Vi ønsker å introdusere dette for de som kanskje ikke kjenner til det fra før, men også selvsagt de som tilhører denne musikksjangeren. Vi vil bruke ekte black metal fra flere band, og jeg tror det vil gjøre det enda mer interessant enn noe som bare er fiktivt. Vi er i dialog med Demonaz, Harald Nævdal, fra Immortal, så det er sannsynlig at han blir music supervisor på lydsporet. Vi vil ha autentisk musikk som det står respekt av, så det er naturlig for oss å ville samarbeide med de bandene som er i Bergen og resten av Norge.

Dave Spilde har, som så mange andre filmprodusenter i Cannes den siste uka, luftet prosjektet for forskjellige distributører.

– Det har vært mye møteaktivitet. Det virker som det er veldig stor entusiasme rundt ideen, så vi er entusiastiske. Vi er blitt møtt med åpne armer på dette prosjektet i Norge. Nå skal vi få på plass castingen, og satser på å annonsere filmen skikkelig under filmfestivalen i Haugesund. Etterpå blir det innspilling i begynnelsen av september, noe i Bergen, noe i Oslo, og andre steder av praktisk betydning, sier Spilde.

Brobygger mellom USA og Norge

Filmen skal regisseres av Alex Herron, norsk regissør bosatt i Los Angeles, som har laget mange reklamer og musikkvideoer. Ritual blir hans spillefilmdebut.

Promoart fra Ritual (Foto: Trollbound Entertainment).
Promoart fra Ritual (Foto: Trollbound Entertainment).

– Det som er litt morsomt, er at jeg har truffet på den norske regissøren i Hollywood, og samtidig fått med ca 50% av investorene der.

– Da jeg og partner Hallgrim Haug i Trollbound Entertainment skulle gå inn i et prosjekt for første gang, var det naturlig å bruke våre norske kontakter, og gjøre et prosjekt som har norske og amerikanske elementer i seg, sier Spilde.

– Filmen vil ha norske skuespillere, men hovedrollene vil være amerikanske. Det er målet vårt å være en slags brobygger mellom USA og Norge, og gjøre spennende prosjekter der når det passer seg sånn, sier Dave Spilde.

Ritual skal være kinoklar før sommeren 2014.

 

Om


Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.