I starten av april ble spillselskapet LucasArts, kjent for sine Star Wars-spill, lagt ned av Disney.

– Vi tror fortsatt på spillbransjen, og vi vil fortsatt gi ut Star Wars-spill, men nå ser vi på andre modeller istedenfor intern produksjon, uttalte en representant fra LucasFilm til Game Informer da.

John Pleasants i Disney Interactive, mener avtalen med EA viser Disneys engasjement for å skape gode spillopplevelser. (Foto: Disney).
John Pleasants i Disney Interactive, mener avtalen med EA viser Disneys engasjement for å skape gode spillopplevelser. (Foto: Disney).

Nå er det klart at Disney har signert en eksklusiv flerårig lisensieringsavtale om utgivelse av Star Wars-spill med Electronic Arts, det melder Game Informer.

Det svenske selskapet DICE, Visceral Games og BioWare skal utvikle spillene for alle plattformer og sjangrer mens Disney beholder rettighetene til å utvikle mindre og sosiale spill for nett og mobile plattformer.

I en pressemelding fra Disney og EA sier John Pleasants, en av sjefene i Disney Interactive, at den nye avtalen viser Disneys engasjement for å skape gode spillopplevelser som vil fortsette å gjøre Star Wars populært i årevis.

– Å samarbeide med en av verdens fremste spillutviklere vil hjelpe oss å bringe en fantastisk portefølje av nye Star Wars-spill til fans i hele verden, sa Pleasants.

Har ikke laget «Star Wars»-spill tidligere

Bioware har tidligere utviklet rollespillet Star Wars: Knights of the Old Republic og MMO-spillet Star Wars: The Old Republic, som de fortsatt skal drifte, men hverken Visceral, som har utviklet Dead Space-spillene, eller DICE, som står bak Battlefield-serien, har laget spill i Star Wars-franchisen tidligere.

Det skal bli interessant å se hvilke type spill de to selskapene vil levere. DICE har har høstet lovord for mange av sine spill i Battlefield-serien og Visceral har bevist at de kan skape intense spenningsspill med skrekkserien Deadspace.

Da Rune Håkonsen anmeldte Dead Space 3 i 2012 kalte han spillet for «et sjangermessig toppunkt i science fiction-skrekk-serien», og da Dead Space 2 kom i 2011 belønnet han spillet med terningkast 5.

«Dette spillet har konsentrert alle mine mareritt inn i en ekkel og traumeskapende opplevelse».

«Dead Space 2», anmeldt av Rune Håkonsen.

ANMELDELSE: Dead Space 2 – Anbefales ikke til NOEN under 18 år!

Dead Space 3. (Foto: EA)
Dead Space 3. (Foto: EA)
Samme spillmotor som BF4

I et innlegg på EA sin blogg skrev Frank Gibeau, sjefen for EA Labels, at Star Wars er en episk verden som har hatt en mektig innflytelse på livet hans.

Star Wars sin magi vever seg inn verdenene, figurene, planetene og de utrolige slagene. Det er et univers som er perfekt for spill, sa Gibeau i innlegget.

Han skriver videre at spillene vil ha holdepunkt i Star Wars-filmene, men ha nye og originale historier. Spillene skal alle drives av Frostbite 3-motoren til DICE, i likhet med Battlefield 4 som kommer 31. oktober i år.

Les også: Slik blir Battlefield 4!

Hva synes du om at det er EA som skal gi ut alle Star Wars-spill fremover? Si din mening i kommentarfeltet!