Justin Timberlake skal spille musikklegenden Neil Bogart på kinolerretet i filmen Spinning Gold, det melder The Hollywood Reporter.

Musikkprodusenten som oppdaget KISS og hvis navn er synonymt med disco på grunn av hans promotering av artister som Donna Summer og The Village People, var kjent som en villmann i bransjen.

Som grunnleggeren av plateselskapet Casablanca Records ble han etterhvert legendarisk for sine overdådige promofester på slutten av 70-tallet. Manuset for filmen er skrevet av sønnen til Bogart, forfatteren Timothy Scott Bogart, i samarbeid med Justin Timberlake. Hvem som skal ha regi på filmen er ikke avklart enda.

Timberlake perfekt for rollen

Til Deadline forteller Tim Bogart at filmen skal skal fortelle historien om Bogarts reise fra fattigfrans i Brooklyn, New York, til suksessfullt overhode i platebransjen.

– Dette er sagaen om en ung drømmer som startet på 60-70-tallet uten noenting, som mente at alt var mulig, og at hver eneste risiko var verdt å ta, sa Bogart til Deadline.

Filmen om farens liv har ifølge Bogart vært under arbeid i tre tiår. Neil Bogart døde i 1982 da han bare var 39 år, og sønnen sleit med å finne en skuespiller som passet i rollen. Da manusforfatteren møtte Timberlake for første gang falt imidlertid alle brikkene på plass.

– Det øyeblikket Justin gikk inn i rommet hadde jeg ventet på i 29 år. Han har nøyaktig samme energi og glimt i øyet som faren min hadde, sa Bogart til Deadline.

Filmskaperne legger også til at filmmusikken vil bestå av nyinnspillinger av klassikerne som Bogart var med på skape, og at store navn innenfor musikkbransjen vil være med på laget.

Justin Timberlakes mest minneverdige opptreden på film er kanskje i David Finchers kritikerroste Facebook-film The Social Network, hvor han spilte Napster-skaper Sean Parker. Han er nå aktuell som en av hovedrollene i Ethan Coens rolk-rock-drama Inside Llewelyn Davies, sammen med Carey Mulligan.