I dag ble det kjent at Robert Downey Jr. takket ja til rollen som Tony Stark/Iron Man i de to neste The Avengers-filmene, det melder CBS News.

Anmeldelse: The Avengers. – Dette er litt av et superheltsirkus!

Joss Whedon har nok en gang regi og manus, og produksjonen av oppfølger nummer to begynner i mars. Kinopremièren for The Avengers 2 er satt til mai 2015. Det er ennå ikke gitt noe dato for film nummer tre.

Iron Man 3 (Foto: The Walt Disney Company Nordic).
Iron Man 3 (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Selv om den 48-år gamle stjernen har sikret seg Iron Man-rollen for de neste årene, må nok stafettpinnen gis videre en vakker dag.
– Jeg kan ikke produserer filmene i en evighet, og det samme gjelder for Robert. Men jeg håper han vil spille karakteren i mange år framover, sier Kevin Feige, produsent i Marvel Studios.

Han er Iron Man på den måten Sean Connery var James Bond

Ingen Iron Man uten Downey

Det har vært noen spekulasjoner i om Downey Jr. ville takke ja til rollen i de nye oppfølgerne, eller om han ville gå i en annen retning. I følge Variety, har regissøren sagt at han ikke var interessert i å produsere en oppfølger uten Downey Jr.

– Robert er Iron Man. Han er Iron Man på den måten Sean Connery var James Bond, sier en bestemt Whedon.

Filmprodusentene lover nye karakter sammen med de tidligere figurene som ble i vist i den første filmen. Søskenparet Quicksilver og Scarlet Witch er noen av de som innlemmes blant superheltene i de kommende filmene.

Se Filmpolitiets anmeldelse av The Avengers her:

Birger Vestmo ga terningkast fem på den første Avengers-filmen, og klager på litt for mange figurer å forholde seg til. Han sier likevel at spilletiden, som er på hele to timer og 20 minutter, går rimelig kjapt unna.
– Jeg rakk ikke kjede meg nevneverdig, sier Filmpolitiets ekspert.

Downey Jr. spilte Iron Man i film med samme tittel for første gang i 2008. Hans skuespillerprestasjoner førte til at han spilte i alle tre, utgitt i 2008, 2010 og 2013.

Etter den første filmen skev Vestmo at Downey Jr. utstråler en uimotståelig kombinasjon av rå villskap og skarp humor.
– Her har vi kimen til en interessant superhelt. Iron Man er en tøff start på det som må bli mer!

Anmeldelser: Iron Man, Iron Man 2 og Iron Man 3.