Will Smith bør ikke være så fornøyd etter helgas premiere på After Earth. (Foto: AP, NTB Scanpix.)
Will Smith bør ikke være så fornøyd etter helgas premiere på After Earth. (Foto: AP, NTB Scanpix.)

Med After Earth får skuespilleren Will Smith sin dårligste åpningshelg på over 20 år. Han har skrevet manuset selv og tatt med seg sønnen inn i science fiction-eventyret.

Smith, som opp igjennom årene har hatt stor suksess med premietall på filmer som Independence Day, Men In Black 3 og I Am Legend, skuffer i sin nye film hvor han spiller mot sønnen sin Jaden. Premieretallene til After Earth viser de dårligste på over 20 år for skuespilleren, det melder Entertainment Weekly.

Anmeldelse: Men In Black 3 – Agentene er fortsatt tøffe i sort

En dårlig start

After Earth tjente inn 27 millioner dollar fra fredag til søndag denne helgen, noe som tilsvarer 158 millioner norske kroner.

Til sammenligning tjente Fast & Furious 6 i overkant av 97 millioner dollar den første helgen.

Anmeldelse: Fast & Furious 6 – Vet hva publikum vil ha

Med et filmbudsjett på over 750 millioner kroner sier det seg selv at dette er en dårlig start for Smith og sønnen – hele 18 prosent mindre enn den laveste av produsentens forventninger, skriver The New York Times.

Sony Pictures Entertainment sier de forventet mer av filmen i USA, men at de tror den vil bli bedre tatt i mot i utlandet da Smith fortsatt er en av verdens mest attraktive skuespillere.

I fjor tok filmen Men In Black 3 inn 179 millioner dollar i USA, noe som tilsvarer over 1 milliard kroner, og hele 445 millioner dollar, som tilsvarer 2,6 milliarder kroner internasjonalt.

Bare tiden vil vise om den omtalte science fiction-filmen vil gjøre det samme. Men filmen har fått en dårlig start med tanke på at Men In Black 3 tjente nesten 70 millioner kroner på åpningshelgen i motsetningen til After Earth sine 27 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under filmen

Far og sønns andre samarbeid

After Earth er en science fiction-film som finner sted på Jorden 1000 år etter at nesten hele menneskeheten ble utslettet. Kitai Raige (Jaden Smith) og hans far Cypher (Will Smith) lander på Jorden og må kjempe om å overleve.

Vi har tidligere sett samarbeid mellom Smith og Jaden i 2006, da de spilte sammen i The Pursuit of Happyness. Sønnen til Smith har etter den tid spilt i flere filmer og TV-serier. En av de mest omtalte filmene er The Karate Kid fra 2010.

After Earth har premiere på norske kinoskjermer den 14. juni.