Når oppfølgeren til superheltfilmen Kick-Ass kommer på kino denne sommeren får vi se Jim Carrey i rollen som Colonel Stars and Stripes, lederen for Justice Forever som Dave “Kick-Ass” Lizewski blir med i.

Den maskerte obersten er et tidligere mafiamedlem som, etter å ha blitt gudfryktig, nå bruker tiden sin på å fakke kjeltringer isteden. Jim Carrey er en sterk forkjemper for våpenregulering i USA, og var fascinert av rollefiguren blant annet fordi han nekter å bruke våpen med kuler.

Anmeldelse: Kick-Ass – Morsom gladvold av godt merke!

Nå har imidlertid Jim Carrey forandret mening og tar avstand fra Kick-Ass 2, melder Vulture.com. I natt tvitret skuespilleren at han ikke skammer seg over sin rolle, men at han etter skolemassakren ved Sandy Hook ikke kan stå for volden i filmen med god samvittighet.

– Fiksjonsvold fører ikke til virkelig vold

Skaperen av Kick-Ass-tegneserien og produsent for filmene Mark Millar er overrasket over at skuespilleren plutselig har forandret mening om filmen, siden det ingenting av det som skjer i filmen ikke var med i manuset Jim Carrey fikk for atten måneder siden.

I et innlegg på bloggen sin sier Millar at han har stor respekt for Carrey sin antivåpen-holdning og at han i likhet med komikeren tar sterk avstand fra vold i det virkelig liv.

– Jeg har aldri kjøpt forestillingen om at fiksjonsvold fører til virkelig vold, noe mer enn at Harry Potter skaper virkelige trollmenn når han tryller. Som fortellere er vår jobb å underholde og vi kan ikke sabotere vår verktøykasse ved å begrense bruken av våpen i en actionfilm, skrev Millar.

Videre konstaterer han at målgruppen for Kick-Ass 2 er smarte nok til å vite at det de ser ikke er virkelig, og at publikum bare bør:

– Lene seg tilbake å nyte serotonin-frigjørelsen man får av å se skurker møte sin død, på samme måte som vi likte å se at Death Star eksploderte.

Se traileren for Kick-Ass 2 her:
Artikkelen fortsetter under videoen.

Carreys beste rolleprestasjon

Mark Millar synes det er trist at Jim Carrey nå tar avstand fra en film tegneserieskaperen mener er en av de beste rolleprestasjonene i Carreys karrière. Han er selv svært fornøyd med filmen og mener at Carreys rollefigur Colonel Stars and Stripes er et høydepunkt.

– Carrey er helt fantastisk. Han har aldri gjort noe som dette tidligere, og bare utifra traileren kan man se at det er noe veldig morsomt og spesielt som skjer her. Colonel Stars and Stripes er så karismatisk og alle hans scener er på høyde med Nic Cage sin utrolige prestasjon som Big Daddy i originalen, skrev Millar.

Det er mulig at Carreys plutselige helomvending kom etter at han så den nyeste traileren for Kick-Ass 2 som kom for noen dager siden. Hva dette betyr for Carreys videre engasjement rundt filmen er det imidlertid ingen som vet enda. Kommer han ikke til å stille opp for å promotere filmen? Kommer han til å takke nei til inntektene fra filmen? Kanskje han vil donere lønna til veldedighet?

Det er foreløpig uvisst, men når filmen har premiere 23. august her til lands kommer nok publikum til å flokke til kinosalene enten man har Jim Carreys velsignelse, eller ikke.

Se Kick-Ass 2-traileren over og si din mening om Jim Carrey og filmen i kommentarfeltet!