Etter at Microsoft avduket den nye konsollen Xbox One i mai, har de fått massiv kritikk for å ha vært uklare på en rekke punkter, blant annet når det gjelder bruktspillsalg og nettilkobling.

Les også: Her er Xbox One

I går kveld gjorde Microsoft et forsøk på å møte kritikken ved å legge ut en mengde informasjon om konsollen på sine nettsider der de blant annet svarer på de nevnte punktene.

Problemet er at Microsoft ikke gjør annet enn å bekrefte de negative aspektene ved den nye konsollen.

Internettoppkobling:

Med Xbox One vil spillene dine bli lagret i en nettsky i tillegg til på konsollen din, slik at du får tilgang til dine egne spill selv fra konsollen til kompisen din. Dette er i utgangspunktet en kul idé, problemet er bare at du dermed må være koblet opp på nett for å få tilgang til spillene du har kjøpt.

I motsetning til det som var fryktet trenger imidlertid ikke Xbox One å være kontinuerlig koblet til Internett for at du skal kunne spille, men konsollen må koble seg opp én gang i døgnet for at du skal få tilgang til spillene dine. Flott? Nja.

I praksis betyr nemlig dette at du kun kan spille i 24 timer uten å være koblet på nett.

Deretter må du ha internettilgang for å kunne spille videre. Hvis du liker å ta med deg Xbox-en på hytta eller et annet sted uten internettilgang må du altså prioritere hvilken dag du skal sette av til spilling.

En potensiell fallgruve er også hva som vil skje med din konsoll hvis Microsofts servere får problemer og går ned. Vil det da bli umulig for deg å få tilgang til spillene du har betalt for?

Artikkelen fortsetter under bildet.

Don Mattrick presenterer Xbox One. (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Microsoft-sjef Don Mattrick presenterte Xbox One i mai. (Foto: REUTERS/Nick Adams)

Bruktspillsalg:

Etter avdukingen av konsollen hersket det stor forvirring rundt løsningen for videresalg av brukte spill. På sine nettsider forklarer Microsoft nå at de vil tillate salg av brukte spill, uten at kjøperen må betale en engangsavgift for å bruke spillet, men kun hvis distributørene tillater det.

Med tanke på at det nettopp er flere av de store distributørene som er de største motstanderne mot bruktspillhandelen, så ser fremtidsutsiktene for videresalg mørke ut.

Les også: Microsoft klargjer bruktspel-forvirring om Xbox One

Å gi bort spillene du har på disk skal du imidlertid få lov til, men da kun til spillere som har vært på vennelisten din i minst 30 dager, og du kan kun gi bort spillet til én gang.

Videre vil Microsoft gi deg muligheten til å gjøre spillbiblioteket ditt tilgjengelig for de du ønsker å dele det med, slik at opp til ti venner kan spille dine spill når som helst, og både du og dine kompiser skal kunne spille det samme spillet samtidig.

Wow, dette høres virkelig kult ut. Videre heter det imidlertid at låning og leiing av spill ikke vil være mulig ved lansering, men at Microsoft utforsker mulighetene med sine tredjepartspartnere, noe som kan bety at det vil ta tid før det blir en realitet. Om dette refererer til å dele biblioteket, eller bare spill på disk, er forøvrig fortsatt uklart.

Hvilke spill kommer?

Under pressekonferansen i mai brukte Microsoft mesteparten av tiden på å etablere Xbox One som et mediesenter og snakket mye om sammensmeltingen av tv-opplevelser og interaktive muligheter.

Det ble ikke sagt mye om hvilke spill som kommer til konsollen, og det er forventet at Microsoft kommer til å avsløre de store spilltitlene under E3-messa i Los Angeles til uka.

Blant de nye spillene som faktisk ble vist frem og annonsert til den nye konsollen finner vi Forza Motorsport 5, FIFA 14 (og andre populære sportsspill), Quantum Break fra finske Remedy, og Call of Duty: Ghosts.

Filmpolitiet kommer til å følge alle de store pressekonferansene på mandag kveld og natt til tirsdag. Følg med på våre nettsider for å holde deg oppdatert!

Hva er din mening om Xbox One? Diskutér i kommentarfeltet!