Dan Harmon er tilbake hos Community for sesong fem. (Foto: Gage Skidmore).
Dan Harmon er tilbake hos Community for sesong fem. (Foto: Gage Skidmore).

Bare en uke etter at Dan Harmon, skaperen av komiserien Community, offisielt fikk tilbake jobben som manusforfatter og showrunner for serien, har han gått ut og slaktet den forrige sesongen som gikk fra februar til mai i år.

Serien, som handler om en gjeng merkelige mennesker i en kollokviegruppe ved Greendale Community College, begynte å gå på NBC i 2009. Den fjerde sesongen ble skrevet av David Guarascio og Moses Port (Blush, The IT Crowd) etter at NBC sparket Harmon på grunn av «creative differences» i fjor.

Deadline melder at Harmon i sin ukentlige Harmontown-podkast uttalte at å se sesong fire av Community var som å «bla gjennom Instagram og se kjæresten din suge en million (menn anm. journ.)».

Harmon mente manusforfatterne Guarascio og Port kun har gjort en imitasjon av hans eget arbeid fra de tidligere sesongene, og at imitasjonen attpåtil var dårlig.

“It’s 13 episodes of ‘I’m Dan Harmon!’ I’m going back to work tomorrow morning and I’m just like, do I talk like that?”

Anmeldelse: Community S01 – Topp collegehumor ved sjarmerende Greendale Community College!

Manusforfattere er som maskiner

Sony TV produserer Community sammen med Universal Pictures og Harmon var ikke nådig da han snakket om Sonys avgjørelse om å fjerne ham fra serien i utgangspunktet. Han mener TV-bransjen har et samlebåndssyn på TV-serier som ikke er heldig, der manusforfattere kun er maskiner som driver tanketomt arbeid.

– De ønsker å tenke på skriving på samme måten de tenker om han fyren ved samlebånd 24 som setter inn den siste skruen i en forbanna Playstation. Jeg burde egentlig ikke si «de», for det er en «det», det er en jævla maskin, sa Harmon om Sonys syn på manusforfattere.

– Det er ikke en eneste person som arbeider i det selskapet som ikke blir tenkt på på den måten av fordømte SkyNet. Systemet vil ikke at vi skal være mennesker, sa en tydelig forbanna Harmon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

James Brolin (t.v.) spiller faren til Joel McHale (t.h.) sin rollefigur i sesong 4 av Community. (Foto: NBC).
James Brolin (t.v.) spiller faren til Joel McHale (t.h.) sin rollefigur i sesong 4 av Community. (Foto: NBC).

Som å se familien voldtatt på stranda

Harmons største innvending mot sesong fire av Community var valget av skuespiller til rollen som faren til Joel McHale sin rollefigur Jeff.

Serieskaperen har alltid sett for seg Bill Murray i den rollen og har til og med oppkalt figuren etter John Winger, Murrays rollefigur i militær-komedien Stripes fra 1981. Rollen gikk imidlertid til skuespilleren James Brolin isteden.

– Det er noe fantastisk med å ha alle dine forestillinger revet vekk fra deg. Det er spennende. Det er noe fantastisk med å bli holdt nede mens du må se på at familien din blir voldtatt på stranda. Det er frigjørende, det hjelper deg med å fokusere på hva som er viktig, sa Harmon sarkastisk.

En smule bitter? Det kan du si! Dette er heller ikke første gangen Harmon uttaler seg krast i media. I fjor forlot Chevy Chase Community etter at han og Harmon krangla om Chase sin rollefigur i serien.


OPPDATERT:

Unnskylder seg

Fra krasse ord til angrende synder – tirsdag ettermiddag la Dan Harmon ut en unnskyldning for det han hadde sagt i podkasten på bloggen sin.

– Først og fremst beklager jeg til Community-fansen som ikke har fått betalt noe som helst for å følge med på Community og som har fått oss til en femte sesong bare for å høre showrunneren si noe som ikke føltes i ånd med Community, skrev Harmon i blogginnlegget.

«Even if my goal had been to hurt someone, it would never have been you».

Videre unnskylder han seg ovenfor skuespillerne og de mange andre som jobbet med serien, inkludert manusforfatterne.

– Beklager at jeg dreit over hele arbeidet deres, var unnskyldningen Harmon hadde til manusforfatterne som han i podkasten mente bare imiterte hans eget arbeid.

Harmon konstaterer også at han må lære seg å tenke over andres følelser før han snakker, og beklager voldtektsspøken han kom med i podkasten på det sterkeste.

Hva synes du om at Harmon er tilbake som manusforfatter for Community? Si din mening i kommentarfeltet!