James Gandolfini, en av skuespillerne som skal ha mye ære for å ha forandra tv-historien gjennom serien Sopranos, døde i natt.

Sopranos blir av mange ansett som tv-serien som definerte hvordan man skulle skrive og produsere moderne tv-drama. Med figuren Tony Soprano lærte HBO tv-seere hvordan man knytter seg til, og heier på figur som i konvensjonelt drama ville blitt portrettert som en skurk med tvilsom moral.

I programmet Filmplaneten på NRK forsøkte Mikal Olsen Lerøen i 2006 å forklare hvorfor vi elsker Sopranos. Klippet kan du se her:

Les: James Gandolfini er død

Tidligere denne måneden kåret det amerikanske manusforfatterlauget Sopranos til tv-serien med det beste manuset noen sinne. Nå lurer vi på hva som er ditt favorittsitat eller din favorittscene fra Sopranos. Legg igjen din beskjed i kommentarfeltet nederst!

Les også: Anmeldelsen av Sopranos sesong 1

Vi starter med noen gullkorn fra Tony Soprano selv:

There’s an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth.

sopranos


Even a broken clock is right twice a day.


HBOsopranos


What fucking kind of human being am I, if my own mother wants me dead?my won morther

Hva er ditt beste minne, ditt favoritt-sitat eller din favorittscene fra Sopranos? Fortell oss om det i kommentarfeltet!
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.