Regissøren bak flere av tidenes mest innbringende filmer (Titanic, Avatar) lar ikke tilfeldighetene styre arbeidshverdagen. Cameron har fått frie tøyler til å jobbe frem manusene til oppfølgerfilmene fra planeten Pandora, men har indikert at innspillingen den første oppfølgeren kan starte allerede i år.

Mens minst to nye Avatar-filmer er under produksjon har James Cameron nå bekreftet at en filmatisering av den japanske tegneserien Battle Angel Alita blir en realitet – og at planleggingen for hans nye film vil starte i … 2017. Det fortalte regissøren under en konferanse i Mexico City nylig (se video nede til høyre).

Årsaken til den lange ventetiden er at arbeidet med Battle Angel Alita ikke kan starte før Cameron er ferdig med Avatar-filmene, men at han skal lage filmen er det ingen tvil om.

[Battle Angel Alita] må tvinges ut av mine kalde døde hender, men jeg vil ikke ta med prosjektet til graven heller, fortalte Cameron til MTV i fjor.

LES: – Jeg lager Avatar 2, 3 og kanskje 4!

Battle Angel Alita. (Foto: Shueisa)
Cyborgen Alita blir funnet på en dynge. (Foto: Shueisa)

Den japanske original mangaen (tegneserien, journ.anm.) ble skapt av Yukito Kishiro på starten av 90-tallet og ble først publisert over en femårsperiode. Populariteten blant unge menn førte likevel til at serien ble gjenopptatt et par år senere.

Historien i tegneserien forteller om en cyborg uten hukommelse som blir funnet på en søppeldynge. Det eneste Alita husker fra sitt tidligere liv er kampsporten Panzer Kunst, som fører henne til yrket som dusørjeger.

Klikk her for å se publikumsvideo fra møtet mellom regissørene James Cameron og Alfonso Cuarón i Mexico City.

Manga er populært i Hollywood

Japanske tegnefilmer og populærkultur får nå mer fokus enn noensinne. Senere i sommer er det premiere på Guillermo del Toros «gigantroboter mot gigantmonster»-film Pacific Rim – utpekt av den anerkjente japanske spillskaperen Hideo Kojima som et ypperlig eksempel på «otaku»-kultur. Animeklassikeren Akira får kinodistribusjon i USA omtrent samtidig, mens en ny Godzilla-film kommer til neste sommer.

Manusarbeidet på en filmatisering av nettopp Akira har vært i gang i flere år allerede, men i mai gav en av de tidligere forfatterne som har forsøkt å få i stand et brukbart filmmanus et innblikk i den vanskelige prosessen.

– Det er en vanskelig oppgave, spesielt vanskelig er det å skrive noe som ikke vil gi en automatisk 18-årsgrense. Filmhistorien [til Akira] er utfordrende, og handler ikke om barnevennlige temaer; «it’s hardcore», fortalte Garry Whitta til Collider.com.

Siden Witta jobbet på filmmanuset har flere andre forsøkt seg uten å komme i mål og filmproduksjonen er for tiden satt på vent.

James Cameron lover på sin side at han har et bra manus til sin filmatisering av Battle Angel Alita – først må regissøren bare bli ferdig med Avatar-filmene.

Hvilke mangaserier mener du bør bli til Hollywood-filmer? Legg inn dine kommentarer under traileren.