Faksimile fra Phil Fish' Twitter-konto. Klikk for større bilde. (Foto: Twitter.com)
Faksimile fra Phil Fish’ Twitter-konto. (Foto: Twitter.com)

– Jeg slutter med spill fordi jeg velger å ikke ta imot all dritten lenger.

I en rekke opprørte Twitter-meldinger annonserte spillskaperen Phil Fish at han slutter å lage spill og forlater spillbransjen. Og med det kansellerer han også Fez 2, oppfølgeren til det kritikerroste plattformspillet Fez (2012).

ANMELDELSE: Fez – nostalgisk spill med en moderne vri

Fish’ intense personlighet og kamp mot sin tidligere samarbeidspartner i spillstudioet Polytron ble brettet ut i dokumentarfilmen Indie Game: The Movie. Filmen følger en rekke kritikerroste spillskapere, og utfordringene de møtte i arbeidet med å få utgitt spillene. Dokumentaren har også bidratt til å gjøre de tidligere gutteromsutviklerne til kjente stjerner i de uavhengige spillmiljøene.

En stjernestatus med medfølgende oppmerksomhet Fish ikke har satt pris på. Noe han har gitt uttrykk for flere ganger.

Helgens kraftutbrudd på nettstedet Twitter kom etter en bølge av negative meldinger i sosiale medier etter at Fish og Braid-skaper Jonathan Blow ble kraftig kritisert, og tok til motmæle, under nettstedet GameTrailers.com sitt nettshow Invisible Walls.

Programlederen brukte ord som «**vla hipster» i et udelikat forsøkt på å peke på det ironiske i at hverken Fish eller Blow ønsket å være talspersoner for indiespillmiljøet, og svare på generelle spørsmål som Microsofts omfavnelse av uavhengige utviklere og selvpublisering på Xbox One-konsollen, men likevel ønske presseomtale for spillene de skaper.

ANMELDELSE: Indie Game: The Movie – svolten, ung kunstnar – versjon 2.0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fez. (Foto: Polytron Corporation)
Skjermbilde fra spillet «Fez». (Foto: Polytron Corporation)

Fish skriver selv på nettsidene til spillstudioet Polytron Corporation at hans valg om å forlate spillindustrien er på bakgrunn av de samlede erfaringene fra de siste årene.

Fez 2 er kansellert. Jeg er ferdig. Jeg tar pengene og stikker. Dette er alt jeg kan takle. Dette er ikke resultatet av en enkelt hendelse, men av en lang og stygg kampanje. Dere vinner.

Den siste tiden har Fish vært en aktiv debattant i sosiale medier, og dette er ikke første gang han har forsvunnet fra Twitter. Skildringen av et sammenbrudd han opplevde i sluttfasen av utviklingen av Fez i dokumentarfilmen Indie Game: The Movie fikk stor oppmerksomhet og skapte debatt rundt arbeidsforholdene for uavhengige spillskapere.

Fish har ikke svart på henvendelser etter annonseringen at han forlater spillbransjen.