Forhandlinger om rettigheter kan ta lang tid. I 2007 nevnte regissør Quentin Tarantino at han ville jobbe med nyinnspillinger av gamle wuxia-filmer fra Hong Kong-studioet Shaw, men først etter seks år har filmprodusentene i Weinstein fått i stand både økonomi og avtaler.

Kinoplakat til «Come Drink With Me» fr a1966. (Foto: Shaw Brothers Studio)
Kinoplakat til «Come Drink With Me» fr a1966. (Foto: Shaw Brothers Studio)

En av Tarantino neste filmprosjekter er en kultklassiker innen wuxia-filmer (kampsport), Come Drink With Me fra 1966.

Wuxia er en spesiell eventyrsjanger med opphav i Kina, som fokuserer på reisene, opplevelsene, og kampene til kampsportmestere – ofte satt til en svunnen og romantisert fortid. I kinesisk folklore, og i moderne kiosklitteratur, har disse overdådige beretningene om helter og skurker en viktig posisjon.

TOPP 5: Sverdkamper på film – se klippene her

Inspirert av wuxia

Tarantino har hentet mye inspirasjon til sine egne filmer fra wuxia-verdenen, og viser tydelig sin fascinasjon for estetikken og kampscenene i Kill Bill Vol. 1 og Kill Bill Vol. 2..

Historien i den originale Come Drink With Me er stereotypisk for wuxia-filmene til Shaw-brødrene. En generaldatter får i oppdrag å redde sin bror fra en bande banditter, men kommer i trøbbel og får hjelp av en gammel utslitt tigger. Men plutselig viser det seg at tiggeren ikke er utslitt eller fattig, men en legendarisk kung fu-mester. Mens mye av filmen i dag kan fremstå som gammeldags og komisk, er de mange og velkoreograferte sverdkampsekvensene fortsatt imponerende.

I tillegg til Come Drink With Me, inkluderer avtalen mellom Weinstein Company og Celestial Pictures en nyinnspilling av enda en wuxia-film: The Avenging Eagle fra 1978.

(kommentarfeltet finner du under traileren)

Kilde: Filmmagasinet Empire