Med neste generasjon av Kinect til Xbox One vil Microsoft gjøre deg til en del av spillet som aldri før. Kinect Sports Rivals, som kommer til Xbox One i 2014, bruker Kinect 2.0 til å følge dine bevegelser mer nøyaktig en tidligere.

Microsoft reklamerer med at du med hjelp av denne teknologien kan skanne deg selv inn i spillet slik at du kan være din egen spillfigur og «champion» i Kinect Sports Rivals.

Filmpolitiet testet spillet under Microsofts presse-event på tirsdag. Se resultatet i videoen!

Les også: Dette er Gamescom

Svaret er nei

– Du er nok den høyeste og blondeste personen vi har skannet, sa Microsofts hvitskjortede utsendte på standen der vi fikk teste Kinect Sports Rivals. Han var litt nervøs for om Kinect derfor ville ha problemer med å skanne meg inn i spillet.

Etter en lengre sekvens der jeg måtte se opp, ned, høyre og venstre flere ganger var han likevel fornøyd med ansiktet som dukket opp på skjermen i en snasen ettersittende drakt.

– Jeg synes det ser veldig bra ut, hva synes du?

– Tja… Jeg tror jeg har et litt rundere ansikt i virkeligheten.

– Ja, men jeg tror nok at spillet har tatt dine ansiktstrekk og brukt spillets uttrykk til å lage en spillversjon av det.

– Jaha…

Slik ser Marte ut i Kinect Sports Rivals etter å ha skannet ansiktet med Kinect 2.0., men ligner det? (Foto: NRK P3/Martin Aas, Microsoft).
Slik ser Marte ut i Kinect Sports Rivals etter å ha skannet ansiktet med Kinect 2.0., men ligner det? (Foto: NRK P3/Martin Aas, Microsoft).

Men det virkelige svaret var at min flunkende nye spillfigur ikke lignet på meg i det hele tatt. Fremtredende trekk som nese, hake og kjeve er trekk som Kinect-sensoren burde ha klart å plukke opp, men min oppstoppernese ble til en ørnenese, og jeg fikk et smalt, spisst ansikt istedenfor mitt litt runde tryne.

– Det vil selvfølgelig bli mange flere muligheter til å fininnstille utseendet på figuren i den endelige versjonen av spillet, vi er fortsatt i en tidlig fase, forteller Microsoft-mannen.

Men det var jo gøy da!

Avatar-generatoren til Kinect Sports Rivals ga meg altså en figur som ligner litt mer på meg enn min Mii på Nintendo Wii gjør, men nok om det, vi fikk jo også prøve selve spillet.

I Kinect Sports Rivals kan du prøve deg på fjellklatring, fotball, tennis, bowling, blinkskyting og vannscooter-racing. Vi fikk teste sistnevnte, kalt WaveRunner Race, som enkelt og greit går ut på å kjøre om kapp på vannscootere.

Bevegelsene for å spille var enkle og intuitive (bare hold armene som om du kjører en scooter), noe som gjorde det artig å spille, men etter denne bittelille sniktitten tør jeg likevel påstå at mange vil gå lei relativt fort, og jeg tror barn er de som vil ha størst glede av Kinect Sports Rivals.

LES MER: «Fable Legends» avduka på Gamescom

Hva synes du om Kinect Sports Rivals? Synes du Marte sin spillfigur ligner? Si din mening i kommentarfeltet