Manusforfatteren Chris Carter skapte en av tv-historiens mest suksessrike serier med X-Files (1993-2002), men har de siste ti årene holdt seg i ro. Unntaket er X-Files-filmen fra 2008 hvor spesialagentene Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) igjen måtte løse en rar kriminalsak.

Nå er klart at Carter skal lage en pilot for den postapokalyptiske serien The After for strømmetjenesten til Amazon.

– [Den nye] serien vil ta i bruk mine fortelleregenskaper fra X-Files, og bruke det på en ny og kreativ måte, forteller Carter i et intervju med nettstedet Vulture.

Lite er kjent om historien i serien, bare at den finner sted rett etter en apokalyptisk hendelse. Amazon går for tiden nye veier for å engasjere brukerne i sin jakt på abonnenter til strømmetjenesten. Tidligere i år la selskapet ut åtte seriepiloter og lot brukerne stemme over den de likte best – resultatet ble at en tv-serie basert på Zombieland fikk grønt lys for første sesong. Om The After vil bli utsatt for samme konkurranse er ikke kjent.

VIDEOANMELDELSE: The X-Files: I Want To Believe – fungerer som en nostalgitripp

Vil lage mer X-Files

I forbindelse med tv-piloten for The After ble det klart at Carter fortsatt vil realisere en tredje X-Files-film. Både Anderson, Duchovny og Carter har ved flere anledninger uttalt at de er interesserte i å lage enda en film.

– Det er opp til Twentieth Century Fox. Vi er alle interesserte i å få gjengen samlet igjen. Jeg har en idé for en tredje film i hodet mitt.

Ifølge nettstedet Screenrant.com ønsker Carter å gå tilbake til mytologien rundt romvesenene, og til tiden etter den kjente datoen for de utenomjordiskes plan om å kolonisere jordkloden.

Carter forteller også at han ønsker seg den britiske skuespilleren Simon Pegg i en rolle i en eventuell ny film.

LES: Peggs «The World’s End» droppes fra norske kinoer