Jared Leto gikk ned mange kilo for rollen som Rayon i Dallas Buyers Club. (Foto: Terry Richardson, www.terrysdiary.com).
Jared Leto gikk ned mange kilo for rollen som Rayon i Dallas Buyers Club. (Foto: Terry Richardson, www.terrysdiary.com).

I november 2012 sjokkerte Jared Leto da han viste frem forvandlingen han hadde gjennomgått i forbindelse med rollen i filmen Dallas Buyers Club.

Filmen der Leto spiller Rayon, en AIDS-syk transsekssuell mann, forteller den sanne historien om Ron Woodroof, spilt av Matthew McConaughey, en HIV-positiv amerikansk homofob som forlenget sitt eget og andres liv med ulovlige medisiner han smuglet inn i landet.

Leto, som tidligere har spilt i filmer som Requiem for a Dream, American Psyco og Fight Club, har de siste åra fokusert på sin musikkkarriere i bandet Thirty Seconds to Mars, som er kjent for låter som blant annet «Kings and Queens» og «Up in the Air». Nå er det knyttet store forventninger til hans comeback på filmlerretet.

– Har vokst som skuespiller

Ifølge Variety har Leto fått stor oppmerksomhet for sin rolleprestasjon under filmfestivalen i Toronto, der filmen ble vist på lørdag.

Selv er skuespilleren og artisten overrasket over oppmerksomheten han får for rollen, som han egentlig planla å takke nei til.

– Jeg tror ikke jeg ville gjort rollen for et par år siden, sa Leto til Variety da han ble intervjuet sammen med regissør Jean-Marc Vallee, og forklarte at han hadde tenkt til å takke nei til rollen da regissøren ringte Leto for å snakke om filmen.

– Jeg var i Berlin og spilte konsert da vi hadde det Skype-møtet, og jeg tenkte at ja, nå skal jeg ha dette møtet, og jeg skal takke nei, fortalte han.

Men Leto ble altså overbevist, og er nå overveldet over responsen han får for sin rolleprestasjon.

– Dette kom på et interessant tidspunkt og for meg så er det et lykketreff. Det er så rart, jeg kan ikke fatte det som skjer, sa han.

Leto tror han har hatt godt av å ta pause fra skuespillerjobben og mener han har vokst som skuespiller på de årene han har vært borte fra filmlerretet.

– Jeg har sett en soloppgang i Libanon. Jeg har sett en solnedgang i Kina. Jeg har hatt mange interessante samtaler. Jeg tror jeg ble voksen. Jeg tror erfaringene har gjort meg til en bedre skuespiller.

Gjennomgikk en stor forvandling

Oscar-spekulasjonene har allerede begynt å surre rundt McConaughey. Både han og Jared Leto har fått mye oppmerksomhet for kiloene de måtte miste i forbindelse med filmen, som har premiere i USA 1. november.

Se traileren for Dallas Buyers Club her: