– De sier det er en ære å være nominert, men det er en løgn. Å vinne er mye bedre!

Stephen Colbert måtte opp to ganger under Emmy-utdelingen i Nokia-teateret i Hollywood for å motta priser, både for beste manus i et humorprogram og for beste humorprogram.

Dermed slo Colbert ut John Stewarts The Daily Show som har vunnet hovedprisen i hele ti år på rad. Da Stewart i fjor gikk på scenen for å motta prisen for tiende gang bemerket han sarkastisk hvor forutsigbart hele Emmy-sirkuset var blitt.

– I fremtiden, når jorden er en ødemark og romvesner besøker oss, vil de finne en boks av disse statuettene, og de vil vite hvor forutsigbart disse j**la utdelingene kan være.

ALT FRA: Emmy-utdelingen 2013

Tette forbindelser

Colbert ble først kjent som reporter på nettopp The Daily Show, før han forlot programmet for å starte sitt eget i 2005. Etter å ha gått av scenen hyllet han sin kollega, som også er produsent for Colberts eget program.

– [Johns] vinnerrekke er ikke slutt … i kveld vant han for ellevete gang. Å vinne prisen for beste humorprogram er morsomt, men jeg er ikke i tvil om at han fortjente alle de prisene han har fått.

Se Stephen Colberts takketale for prisen for beste manus i et humorprogram under.