Hanna - plakat. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
– Jeg trente kampsport, fortalte Ronan til NRK om arbeidet med filmen «Hanna». Filmpolitiet triller fire øyne på terningen – klikk på lenken til venstre for å se videoklipp. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

J.J. Abrams har holdt all informasjon om arbeidet med den nye Star Wars-filmen strengt hemmelig. Knapt noe informasjon om figurer, historie eller skuespillere har klart å komme ut av kontorene til Disney/Lucasarts og Abrams eget produksjonsselskap Bad Robot.

Men i forrige ukes podkast på filmnettstedet empireonline.com bekreftet den irskamerikanske Hannah-stjerna Saorise Ronan at hun er en av dem som har vært på audition for en rolle i den nye filmen.

– Ja, jeg gjorde det. … Jeg vet ikke om jeg burde sagt det her, men alle gjorde det. Alle har vært på audition for filmen. Så mange mennesker jeg kjenner har gått inn for den samme rollen som jeg har gjort, … så jeg tror J.J. skanner hele jordkloden for å finne folkene han trenger.

ANMELDELSE: Hanna – beintøft gjennombrudd for Ronan

– Men ingen har peiling på hva det handler om og ingen har lest manus. Så jeg gikk inn og prøveleste litt, men jeg må si, det er den eneste gangen jeg har tenkt: «Selv om jeg ikke får [jobben], så hadde jeg det veldig gøy med å late som jeg håndterte en lyssabel». Det var utrolig. En lyssabel! Star Wars!

Klikk under for å høre podkasten (eksternt innhold) og del dine skuespillerønsker i kommentarfeltet.
Her er Filmpolitiets stalltips

Selv om Ronan har bekreftet at hun har vært på audition, og at australske Sullivan Stapleton (hovedrolleinnehaver i den kommende 300: Rise of an Empire) har vært det, er det ingen bekreftede rolleopplysninger om Star Wars VII. Med utgangspunkt i rollene Ronan har gjort tidligere har Filmpolitiets redaksjon sett seg ut noen stalltips på andre skuespillere som vi tror (eller håper) har gjort den samme auditionjobben som Ronan – og som kan klare seg godt med en lyssabel.

Mia Wasikowska poserer på den røde løperen under filmfestivalen i Venezia i slutten av august. (Foto: AP Photo/David Azia)
Mia Wasikowska poserer på den røde løperen under filmfestivalen i Venezia i slutten av august. (Foto: AP Photo/David Azia)
Mia Wasikowska

Hovedrollene i effektfesten Alice in Wonderland og den iskalde Stoker har vist at Wasikowska takler ulike rolletyper. Men kan hun være en overbevisende jedi?

Den australske skuespilleren har tre filmer klare for lansering (Only Lovers Left Alive, Tracks og The Double) og jobber på tre nye (Maps to the Stars, Madame Bovary og Crimson Peak). En helt grei mengde arbeid som ikke setter en stopper for litt ekstra tid på settet til J.J. Abrams i 2014.

Skuespilleren Hailee Steinfeld fotograft mens hun promoterer sin kommende filmen «Romeo and Juliet». (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)
Skuespilleren Hailee Steinfeld fotograft mens hun promoterer sin kommende filmen «Romeo and Juliet». (Foto: REUTERS/Mario Anzuoni)
Hailee Steinfeld

16 år gamle Hailee Steinfeld viste at hun kan spille beinharde rollefigurer etter hun portretterte Mattie Ross i Coen-brødrenes nyinnspilling av True Grit (2010) – som også ble Steinfelds store gjennombrudd.

Hun spiller også en sentrale rolle i den kommende storfilmen Ender’s Game, basert på Orson Scott Cards populære (og omstridte) science fiction-bokserie. Ikke dumt med litt erfaring fra verdensrommet om Star Wars VII blir hennes neste jobb.

Chloë Grace Moretz på den rødeløperen før årets MTV Movie Awards. (Foto: REUTERS/Phil McCarten)
Chloë Grace Moretz på den rødeløperen før årets MTV Movie Awards. (Foto: REUTERS/Phil McCarten)
Chloë Grace Moretz

Moretz har figurert i en lang rekke sjangerfilmer de siste årene, fra Kick-Ass (2010) til Hugo (2011) – og ikke minst hovedrollen i den kommende nyinnspillingen av horrorklassikeren Carrie fra 1976.

Hun har avvist at hun er en av dem som har vært på audition for en rolle i Star Wars VII, men Filmpolitiet håper Abrams kjenner sin besøkelsestid og gir denne skuespilleren en sjanse.

Dakota Fanning fotograft i forbindelse med promoteringen av hennes nye film «The Last Of Robin Hood» under filmfestivalen i Toronto. (Foto: Larry Busacca/Getty Images/AFP)
Dakota Fanning fotograft i forbindelse med promoteringen av hennes nye film «The Last Of Robin Hood» under filmfestivalen i Toronto. (Foto: Larry Busacca/Getty Images/AFP)
Dakota Fanning

Hun er bare 19 år gammel, men allerede en av Hollywoods mest erfarne skuespillere. Siden hun debuterte knappe syv år gammel mot Sean Penn i I Am Sam fra 2001, har hun overbevist i en lang rekke utfordrende roller og sjangre.

Med flere gode science fiction-filmer og serier på CV-en er både hun, og hennes søster Elle, gode kandidater. Vi nevner i fleng: Taken, Klodenes kamp, Push og Twilight-filmene.

TOPP 5: Barneroller på film – sjekk hele lista her

Hvem tror du får roller i den nye «Star Wars»-filmen? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.