George R. R. Martin på Comic-Con-messa i San Diego. (Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).
George R. R. Martin på Comic-Con-messa i San Diego. (Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP, NTB Scanpix).

DENNE ARTIKKELEN INNEHOLDER SPOILERS.

Den niende episoden av tredje sesong av HBO-serien Game of Thrones sjokkerte TV-seere over hele verden da den ble vist i juni i år. Episoden «The Rains of Castamere» satte sinnene i kok blant TV-seerne, og Internett eksploderte med reaksjonsvideoer på episoden og hatmeldinger mot HBO og forfatter George R. R. Martin.

Tilhengere av bokserien A Song of Ice and Fire som Game of Thrones er basert på, ventet spent på hvordan de uinnvidde ville reagere på hendelsen som omtales som «The Red Wedding», der forfatter George R. R. Martin virkelig viser hvor hensynsløs han er villig til å være ovenfor sine rollefigurer.

Les også: – Fuck you, HBO!

I neste sesong av serien, som har premiere våren 2014, er det igjen klart for bryllup, og i et intervju med TV Guide antyder George R. R. Martin at heller ikke dette bryllupet kommer til å gå upåaktet hen blant TV-seerne.

– Dette kommer til å bli årets bryllup, og er på sin egen måte like minneverdig som bryllupet i forrige sesong, sier Martin og lover at det kommer til å bli en overdådig affære.

– Det kommer til å bli spektakulært. Det er roser inkorporert i kjolen til bruden, festmåltidet har 77 retter og det vil bli fantastisk pauseunderholdning.

Anmeldelse: Game of Thrones: Sesong 1 | Sesong 2 | Sesong 3

Vil du ikke vite hva som skjer, må du slutte å lese nå!
Game of Thrones (Foto: HBO)
Peter Dinklages rollefigur Tyrion Lannister kommer til å spille en stor rolle i fjerde sesong av Game of Thrones. (Foto: HBO)


Er du helt, sikker på at du vil vite det?


Helt sikker?!


Greit, men du leser videre på eget ansvar!


Fansen venter spent

Den fjerde sesongen av Game of Thrones skal ta for seg resten av handlingen fra A Storm of Swords, den tredje boken i George R. R. Martins A Song of Ice and Fire, som også sesong tre var basert på.

I tillegg til det som utspiller seg i det kalde nord, kommer det til å være stort fokus på maktspillet på King’s Landing denne sesongen, og da spesielt på hva som skjer med Tyrion.

Bryllupet som ble nevnt er selvsagt bryllupet til Kong Joffrey og Margaery Tyrell, som har fått kallenavnet «The Purple Wedding» av fansen, men denne gangen er det vin, ikke blod som har gitt fargen til navnet.

I likhet med «The Red Wedding» er det knyttet store forventninger til hvordan disse festlighetene vil utspille seg på TV-skjermen. Dette er en nemlig en hendelse som de aller fleste leserne av bøkene gleder seg veldig til – bryllupet får nemlig en brå avslutning når Joffrey blir forgiftet og dør, noe som antageligvis vil føre til hurra-stemning i stua til TV-seerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kong Joffrey og Tywin Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Kong Joffrey og Tywin Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).

En hund, en gris og to dverger

I sesong tre av Game of Thrones fikk vi se hvordan hatet mellom den maktsyke kongen og onkelen Tyrion bygde seg opp. Joffrey takler ikke kritikken han får av sin kortvokste onkel og bruker enhver anledning til å gjøre narr av Tyrion fordi han er dverg.

I bryllupet eskalerer dette til det ekstreme når Joffrey prøver å provosere Tyrion under hele middagen, blant annet med et underholdningsinnslag der to dverger, ridende på en hund og en gris, underholder gjestene med dysting, mens de blant annet gjør narr av Stark-familien.

Joffrey heller også sitt kongelige beger med vin over hodet til Tyrion når han nekter å sitte sammen med ham ved bordet.

I løpet av bryllupet blir dette begeret med vin forgiftet, og Joffrey dør i et gedigent hosteanfall mens han peker bort på sin forhatte onkel, som selvfølgelig får skylden for drapet og blir fengslet.

Om Tyrion virkelig er den skyldige får vi vite litt senere, men det er enda mer drama knyttet til den lille Lannister’n i den kommende sesongen. Gjennom flere episoder i sesong tre, der Tywin Lannister viste hvor mye han forakter sin egen sønn, har serien bygd seg opp mot det som nå kommer til å skje, og det blir svært spennende å se hvordan Peter Dinklage vil spille ut Tyrions oppgjør med sin far.

But the stink that filled the privy gave ample evidence that the oft-repeated jape about his father was just another lie. Lord Tywin Lannister did not, in the end, shit gold.
Kapittel 77, A Storm of Swords

Hvilke forventninger har du til fjerde sesong av Game of Thrones? Si din mening i kommentarfeltet!