Sean Connery i «Highlander» (1986). (Foto: 20th Century Fox)
Sean Connery som den ganske rare Ramirez i «Highlander» (1986). (Foto: 20th Century Fox)

Sean Connery spiller en av filmhistoriens mest unike figurer i Highlander fra 1986.

Den skotsktalende egypteren med overdådige spanskinspirerte middelalderklær Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez som også er udødelig og læremesteren til den skotske hovedpersonen Connor MacLeod (spilt av franskmannen Christopher Lambert).

Høye produksjonskostnader og en svært dårlig kinolansering i USA førte nesten filmen inn i den berømte glemmeboka, men overraskende suksess i Europa hjalp Highlander på den lange ferden til kultstatus.

Historien om de klimatiske og eldgamle kampene mellom udødelige gudekrigere, fortalte gjennom ofte forvirrende hopp mellom fortid og nåtid, krevde mye av effektskaperne på 80-tallet. Og derfor er det kanskje ingen overraskelse at filmserien (totalt fem filmer er lansert, den siste i 2007) nå har fått ny oppmerksomhet i et Hollywood hvor få tør satse på originale ideer.

There can be only one! Connor MacLeod i Highlander (1986)

Ulike regissører har vært knyttet til prosjektet, som ble kjent allerede i 2008, men etter at Juan Carlos Fresnadillo (hvis eneste verdige film på CV-en var oppfølgeren til Danny Boyles 28 dager senere) trakk seg har det vært stille.

TOPP 5: Sverdkamper på film – sjekk lista og si din mening

Effektskaper får regidebut

Nå melder filmmagasinet Empire at den Oscar-nominerte effektmakeren bak Snow White and the Huntsman har tatt over jobben. Cedic Nicolas-Troyan har plukket opp manuset som ble presentert av Iron Man-forfatteren Art Marcum.

– Min første reaksjon var: Hvorfor trenger vi en nyinnspilling? Men så leste jeg manuset, og tenkte på hvordan Russell Mulcahy (regissøren på 1986-filmen, journ.anm.) formidlet 80-tallspulsen så godt. Og jeg begynte å tenke på hvordan jeg kunne plassere disse figurene i en moderne stil. Dermed falt jeg for ideen og bare kjørte på.

– Det er en sjelden kombinasjon av sjangre, som har elementer fra western-, tidsreise-, fantasy- og action-filmer.

Nicolas-Troyan er tredje regissør, og om han ikke forsvinner ut døra slik Fresnadillo og Justin Lin har gjort tidligere, starter innspillingen av Highlander-filmen i 2014.

Hva syns du om «Highlander»-filmene? Del dine meninger i kommentarfeltet under traileren.