Det er en pågående vits i spillbransjen – og blant spillere – at enhver handling, ethvert tegn og enhver vag kommentar fra Valve-sjef Gabe Newell kan tolkes som at spillutvikleren er i gang med den mest etterlengtede oppfølgeren i spillhistorien.

Half-Life 3-meme. (Foto: Knowyourmeme.com)
Et «Half-Life 3»-meme. Fra en film om en annen hellig gral. Klikk for å se klippet. (Foto: Knowyourmeme.com)

Mange venter på både nye Call of Duty-spill og det nye Grand Theft Auto V satte salgsrekorder på rekordkort tid. Men spillserien Half-Life sin posisjon som en av spillverdenens hellige graler er vanskelig å utfordre.

Senest i sommer slo rykteflommen til da et manipulert bilde viste en plakat for spillet på E3-messa i Los Angeles. Spillserien følger ingeniøren Gordon Freeman i hans kamp i en dystopisk fremtid, med elementer av både science fiction og action vevd sammen.

Denne uka dukket det opp papirer som viser at Valve har registrert merkevaren «Half-Life 3» i Europa.

Søknaden til en CTM (Community Trade Mark) i EU-systemet gir noen frempek til hva spillutvikleren holder på med, den inneholder formuleringer om «nettbasert underholdning» og «nedlastbart spill via et globalt datanettverk».

LES OGSÅ: Valve lanserer eget operativsystem

Neste steg

I forrige uke avduket Valve sitt neste steg for satsingen på stuespillerne. Frem til nå har Valve sin digitale spillbutikk, Steam, i all hovedsak vært rettet med PC-brukere. Ved å lansere et eget operativsystem, egne tilpassede spillmaskiner og en egen håndkontroller, håper Valve å snu opp ned på den eksisterende konsollbransjen som domineres av Sony, Microsoft og Nintendo.

Å samtidig slippe Half-Life 3 på markedet vil være en kraftig markedsføringspakke for Valves nye stueambisjoner. Tidligere rapporter har fortalt at selskapet allerede er i gang med å utvikle en nestegenerasjons spillmotor.

Dette sier ikke noe om spillet faktisk er under utvikling, men det som er sikkert er at det er en sikkerhetsforanstaltning fra Valve sin side (lignende merkevareregistrering har ikke funnet sted i USA).

ANMELDELSE: Portal 2 – et spill til etterfølgelse

Si din mening i kommentarfeltet under traileren til det første spillet fra 1997.