Duncan Jones skal regissere Warcraft-film. (Foto: AP Photo/Evan Agostini, NTB Scanpix).
Duncan Jones. (Foto: AP Photo/Evan Agostini).

I 2006 kunne tilhengere av Warcraft-spillene juble da Blizzard annonserte sitt samarbeid med Legendary Pictures om å lage en film satt i Azeroths verden. Filmen skulle ta utgangspunkt i Blizzards spillunivers, et univers som har fenget spillere siden det første spillet i serien Warcraft: Orcs & Humans kom i 1994.

Anmeldelse: World of Warcraft – Mists of Pandaria

Siden har ventetiden vært lang for fansen. Warcraft skulle egentlig komme ut i 2009, men ble utsatt.

Sam Raimi (regissøren av Spider-Man-filmene med Tobey Maguire) som opprinnelig hadde regijobben trakk seg fra prosjektet i 2012, til fordel for Oz The Great and Powerful.

I januar i år ble det klart at Duncan Jones, regissøren av Moon og Source Code (og ikke minst sønn av David Bowie!), skal regissere det som ser ut til å bli en episk film i stor skala, med et budsjett som visstnok skal være i 100 millioner dollars-klassen. Og nå er en premieredato endelig satt for filmen.

Tirsdag annonserte Blizzard på sin Warcraft-Twitter-konto at 18. desember 2015 er datoen Warcraft-entusiaster kan glede seg til. Innspillingen av filmen starter tidlig i 2014.

Les også: Ei bølgje av storfilmar i 2015

 

Vil skape noe stort

Under årets Comic-Con-messe i San Diego sa regissør Duncan Jones at han er glad for å få muligheten til å lage en film basert på Warcraft-universet.

– Å gjøre noe som Warcraft er en sjanse man får én gang i livet. Med Warcraft får jeg faktisk muligheten til å skape en verden, og det er ikke mange filmskapere som får muligheten til å bygge noe så stort fra bunnen av, sa Jones.

Han fortalte at han er klar over hvor heldig han er som har fått jobben, og at han kjenner på ansvaret det er å lage en film basert på en franchise som så mange mennesker har et nært forhold til og sterke meninger om.

– Jeg er fullstendig klar over det. Jeg pleide å spille og jeg har mange venner som spiller det, så jeg er veldig bevisst på hvilket mål vi skal oppnå.

Se et klipp fra Duncan Jones på Comic-Con her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dette vet vi om historien

Blizzard og Legendary Pictures har avslørt svært lite om hva den kommende filmen skal handle om, men under et Legendary Pictures-panel på Blizzcon i 2007, ble det fortalt at handlingen i filmen skal være satt ett år før det som utspilte seg i Blizzards massive online-rollespill World of Warcraft da det kom i 2005.

Dette betyr at vi kan forvente oss en film som handler om hvordan krigen mellom alliansen og horden i World of Warcraft startet. Historien om dette er allerede skrevet av Keith R.A. DeCandido i Cycle of Hatred, som handler om hvordan Thrall, lederen for horden, og Jaina Proudmoore, herskeren av Theramore, jobber for å holde på freden mellom menneskene og orkene i Kalimdor.

Legendary Pictures har imidlertid tidligere uttalt at de ikke kommer til å holde seg slavisk til Warcraft-historie som allerede eksisterer. Under Blizzcon i 2007 avslørte Blizzards forfatter Chris Metzen at Thrall er en av figurene som kanskje vil dukke opp, men at handlingen vil dreie seg rundt en helt ny helt som han beskrev som «a kick-ass human», og at det vi får se i filmen stort sett vil bli fra alliansens synspunkt.

Siden 2007 har også Charles Leavitt, manusforfatteren for Blood Diamond og K-Pax, kommet ombord, men vi har ikke fått noe mer informasjon om historien.

Hvilke forventninger har du til Warcraft-filmen? Si din mening i kommentarfeltet!