I forrige uke rapporterte flere bransjenettsteder at Kathleen Kennedy – som tok over Star Wars-skuta etter George Lucas solgte Lucasfilm-selskapet til Disney – ønsket å utsette premieren på den nye filmen til 2016. Årsaken skule være tidsnød og behov for mer forarbeid før innspillingen settes i gang.

Disney-sjef Robert Iger skal ha sagt nei, og i natt ble den offisielle premieredatoen for Star Wars VII avduket: 18. desember, 2015.

– Dette forankrer filmen i et populært tidsrom for kinobesøk og gir vårt ekstraordinære lag tid til å levere en sensasjonell film, skriver sjefen for The Walt Disney Studios Alan Horn i en pressemelding.

TOPP 5: Star Wars-scener – del din favoritt med oss her

Sent bytte av manusforfatter

I oktober ble det klart at manusforfatteren Laurence Kasdan, som også skrev Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, ble hentet inn for å jobbe med regissør J.J. Abrams i oktober. Et relativt sent bytte av en så sentral figur i produksjonen av Star Wars-film nummer syv.

Michael Arnt har jobbet med et forslag til manuset i over ett år, men var klar for nye oppdrag da Kasdan ble satt på oppgaven.

– Arndt har gjort en fantastisk jobb med få oss hit, og vi har et fantastisk produksjonsteam som er på plass for å forberede innspillingen, sa Lucasfilm-president Kathleen Kennedy i forbindelse med bytte av manusforfatter til StarWars.com.

Innspillingen av den nye filmen er ventet å starte utenfor London tidlig på våren 2014. Disney har holdt kortene tett til brystet med tanke på hvilke skuespillere som skal være med i det nye kapittelet i den episke romsagaen, men har nylig annonsert en åpen casting-runde for to unge og sentrale figurer i fortellingen.

LES OGSÅ: Du kan få rolle i den neste «Star Wars»-filmen

Se den originale kinotraileren til den første «Star Wars»-filmen fra 1977 under.