Det blir åpen audition for to sentrale roller i den kommende Star Wars-filmen, det melder BBC. Auditionrundene vil starte senere denne uken, rundt omkring i Irland og Storbritannia, inkludert London, Dublin og Glasgow.

Tidligere denne uken la rollebesetter Claire Curry ut en melding på Twitter om at Disney skal holde åpne opptaksprøver for en ny film denne uken. I tweeten lå det et bilde av et informasjonsark om hvilke roller de er på jakt etter å fylle.

Her er de to rollene beskrevet som en gatesmart og sterk, foreldreløs jente i slutten av tenårene, og en intelligent og dreven gutt i slutten av tenårene eller tidlig i tjueårene.

Les hele beskrivelsen av rollene her:

Ikke bekreftet

Det er ikke bekreftet av hverken Disney eller Lucasfilm at det virkelig er Star Wars: Episode VII som det nå skal holdes opptaksprøver for, og med rollenavn som Rachel og Thomas høres det ikke slik ut heller.

Det er imidlertid ikke usannsynlig at filmskaperne gjør dette for å ikke avsløre at det faktisk er Star Wars som er den aktuelle filmen.

J.J Abrams er kjent for å lure fans og journalister. (Foto: Jeason Kempin / AFP Photos, NTB Scanpix).
J.J Abrams er kjent for å lure fans og journalister. (Foto: Jeason Kempin / AFP Photos, NTB Scanpix).

Regissør J. J. Abrams gjorde noe lignende i 2010, da en nyinnspilling av tenåringskomedien Little darlings ble brukt som en front under castingprosessen av filmen Super 8, og han er kjent for å ty til forvirring og løgner for å gjemme figurnavn og historier for fans og journalister.

Foreløpig vet vi heller nesten ingenting om hva filmen skal handle om, men i oktober tok Star Wars-veteran Lawrence Kasdan over for Oscar-vinnende Michael Arndt, men vi vet heller ikke om dette vil innebære noen større manusendringer.

Les også: Manusforfatterveteran tek over «Star Wars»

Åpne opptaksprøver for store filmfranchiser er ikke et nytt fenomen, Harry Potter-filmene er et godt eksempel på dette. Star Wars har også en tradisjon for å ha relativt ukjente skuespillere i sentrale roller. Mark Hamill hadde kun spilt i TV-serier og TV-filmer før han dukket opp i rollen som Luke Skywalker, og Star Wars var også Harrison Ford sitt store gjennombrudd.

Hvis du er en ung jente eller gutt med en skuespiller i magen, så er første audition i Bristol nå på lørdag, men det er også opptaksprøver i London 23. og 24. november. Har du tenkt deg dit?

Er det en fordel eller en ulempe med ukjente skuespillere i slike filmer? Si din mening!