Etter forrige ukes premiere på The Hunger Games: Catching Fire er det klart at film nummer to i serien om Katniss Everdeen har hatt den mest innbringende november-premieren noensinne i USA, det melder The Hollywood Reporter.

Anmeldelse: The Hunger Games: Catching Fire — Føles som en transportetappe

Filmen tjente inn over 161,1 millioner dollar i helgen, ifølge Box Office, og slår dermed The Twilight Saga: New Moon, som holdt den forrige rekorden på 142,8 millioner dollar, ned i støvlene.

De gode tallene setter samtidig The Hunger Games: Catching Fire på fjerdeplassen på lista over den beste åpningen av en film, etter The Avengers (207,4 millioner dollar), Iron Man 3 (174,1 millioner dollar) og den siste Harry Potter-filmen (169,2 millioner dollar), og slår dermed akkurat ut The Dark Knight Rises som tjente inn 160,9 millioner dollar åpningshelgen.

Hvor godt filmen gjør det totalt må vi fortsatt vente å se på. At åpningshelgen er god trenger ikke nødvendigvis bety at filmen vil sette flere nye rekorder.

Selv om The Twilight Saga: New Moon hadde den beste åpningen i Twilight-serien for eksempel, var det likevel The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 som var den mest innbringende filmen i serien totalt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bella og Edward har måttet vike for Katniss Everdeen. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).
Bella og Edward har måttet vike for Katniss Everdeen. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).

Tredje best i Norge

Lionsgate kan også juble over tallene i resten av verden, der The Hunger Games: Catching Fire har tjent inn 146,6 millioner dollar. Det bringer filmen inn på totalt 307,7 millioner inntjente dollar åpningshelgen, som ifølge The Hollywood Reporter er dobbelt så mye som den første filmen i serien.

Les: Anmeldelesen av den første filmen — Jennifer Lawrence er den perfekte heltinne!

Her i Norge har The Hunger Games: Catching Fire hatt 93 616 besøkende åpningshelgen, men Film & Kino opplyser Filmpolitiet om at filmen hadde hele 55 584 besøkende allerede før helgen, siden den hadde premiere på onsdag, noe som betyr at 149 200 kinogjengere har sett filmen i Norge så langt.

Filmen har den tredje beste åpningshelgen i år, kun slått av Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa, som er årets best besøkte film, og Iron Man 3.

Anmeldelse: Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa — Gledelig vellykket Flåklypa-film!

På grunn av den sterke starten er det liten tvil om at den andre filmen i serien kommer til å overgå besøkstallene fra den første The Hunger Games-filmen. Den hadde 63 500 besøkende den første helgen da den kom i slutten av mars i fjor, og hadde et totalt besøkstall på 250 878.

Har du sett The Hunger Games: Catching Fire? Si din mening om filmen i kommentarfeltet!