Emilia Clarke uten den blonde parykken fra Game of Thrones. (Foto: Todd Williamson/Invision/AP, NTB Scanpix).
Emilia Clarke uten den blonde parykken fra Game of Thrones. (Foto: Todd Williamson/Invision/AP, NTB Scanpix).

Emilia Clarke aka Daenerys Stormborn fra HBOs fantasyserie Game of Thrones, har fått rollen som Sarah Connor i den kommende Terminator-filmen som ser dagens lys i 2015, det melder Deadline.

Clarke har vært et hett navn for rollen på ryktebørsen den siste tiden, etter at hun og Brie Larson (21 Jump Street, Don Jon) var på audition, men nå er det altså bekreftet at Clarke skal spille rollefiguren som ble portrettert av Linda Hamilton i James Camerons to Terminator-filmer fra 80- og 90-tallet.

Filmen regisseres av Alan Taylor (Thor: the Dark World) og dermed kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at det var Emilia Clarke som stakk av med rollen til slutt. Taylor har jobbet med Clarke tidligere på Game of Thrones, som han har regissert og produsert flere episoder av.

Anmeldelse: Game of Thrones S03 — Det blir ikke bedre enn dette

Schwarzenegger gjør comeback

Handlingen i den kommende filmen, som er den første i en trilogi som skal gjenopplive Terminator-franchisen, er foreløpig ikke kjent, men det ryktes at en tur til fremtiden står på planen, og The Hollywood Reporter melder at vi vil møte en voksen John Connor og en ung Kyle Reese i filmen.

Arnold Schwarzenegger har også bekreftet at han gjør comeback med sin rollefigur fra filmserien, som han gjorde ikonisk med sin «I’ll be back»-replikk.

Les også: Schwarzenegger ville først ikkje vere Terminator

Artikkelen fortsetter under bildet.

Linda Hamilton som Sarah Connor i Terminator 2: Dommens dag fra 1991. (Foto: TriStar Pictures)).
Linda Hamilton som Sarah Connor i Terminator 2: Dommens dag fra 1991. (Foto: TriStar Pictures)).

Den andre Sarah Connor fra «Game of Thrones»

Siden vi møtte Sarah Connor i The Terminator i 1984 for første gang har rollefiguren forandret seg mye. I løpet av de to første filmene og senere TV-serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles har Connor utviklet seg fra å være et forskremt offer til å bli en beinhard kvinne med tæl.

Les også: Filmheltinner med baller

Britiske Lena Headey spilte Connor i TV-serien, som gikk over to sesonger i 2008. Emilia Clarke blir dermed den andre skuespilleren fra på rollelisten til Game of Thrones som portretterer Sarah Connor. Lena Headey spiller som kjent den utspekulerte dronningmoren Cersei Lannister i serien.

Hvordan tror du Emilia Clarke vil gjøre det som Sarah Connor? Si din mening i kommentarfeltet!