Blizzard
  • Godzilla
  • På japansk: Gojira.
  • Opprinnelig en dinosaur. Muterte etter å ha blitt utsatt for radioaktiv stråling mens den lå i dvale.
  • Skapere: Produsent Tomoyuki Tanaka, forfatter Shigeru Kayama og regissør Ishirō Honda.
  • Første film: 1954
  • Filmselskapet Toho har laget hele 28 Godzilla-filmer, den siste i 2004.
  • I 1998 kom den første Hollywood-versjonen.
  • Den var forferdelig.

I august 2012 kom nyheten om at Japans største filmmonster igjen skal vekkes til live i Hollywood.

Sist vi så Godzilla på amerikansk vis i 1998, var det en begredelig affære. Godzilla, med «actionfilmstjerna» Matthew Broderick i hovedrollen, fikk massiv kritikk for den tynne handlingen og endte opp med en Golden Raspberry Award for verste nyinnspilling.

Derfor er det ikke så rart at Godzilla-fans krysser både fingre og tær for at Legendary Pictures og Warner Brothers har gjort en bedre jobb med denne versjonen av monstereventyret, som kommer på kino 16. mai 2014.

Les også: Ny Godzilla-film på vei

Filmen, som regisseres av det relativt uskrevne bladet Gareth Edwards og har Frank Darabont (Frihetens regn, The Walking Dead) med på manusfronten, har Elizabeth Olsen (ja, lillesøsteren til Olsen-tvillingene), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) og Bryan Cranston (Breaking Bad) i hovedrollene, med Ken Watanabe (Inception, Den siste samurai og Juliette Binoche (Tusen ganger god natt, Den engelske pasienten) i sentrale roller.

Lovende teaser

Da Warner Brothers og Legendary Pictures annonserte premieredatoen for Godzilla i fjor, skrev de i pressemeldingen at de skulle «ta Godzilla tilbake til sine episke røtter med en hardbarka og realistisk actionfilm».

Regissør Edwards har også tidligere uttalt at hans versjon vil ha en helt annen stemning enn filmen fra 1998.

– Det viktigste for oss er å være sikre på at vi gjør det rette for fansen, for vi kjenner til deres bekymringer. Filmen må være strålende på alle måter, for jeg er også en fan, sa Edward til nettstedet Dread Central, helt i starten av produksjonen.

Topp 5: Filmmonstre!

Nå er den første teaseren for Godzilla kommet, og som lovet ser det ut til at filmen har fått et stilistisk uttrykk, men også mer realistisk preg — hvis det er mulig å si om et actioneventyr som handler om en mutert dinosaur som angriper en storby.

Teaseren skildrer en gruppe fallskjermjegere som kaster seg ut av et fly over byen der Godzilla herjer. Det er mørkt, dystert og storslagent — og vi får noen glimt av Godzilla selv.

Vi synes bildene ser lovende ut, men hva synes du? Se teaseren og si din mening i kommentarfeltet!