– Han har et upåklagelig gutteaktig utseende, skarpe kinnben og blå øyne, alt som en amerikansk posterboy skal ha. Men tiden treffer oss alle, og selv han blir nå 50 år, sier filmkritiker i Dagbladet, Inger Merete Hobbelstad.

Hvem skulle trodd at selveste Hollywood-kjekkasen Brad Pitt fyller 50 år i dag? Han er en av Hollywoods største stjerner, og smelter fortsatt kvinnehjerter verden over.

Hør kvinner på gata i Trondheim tippe hvor gammel Brad Pitt er i Norgesglasset:

Hvor gammel er Brad Pitt? Kvinner på gata i Trondheim

Brad Pitt ble født i Shawnee i Oklahoma i 1963, og vokste opp i Springfield Missouri med foreldre og to søsken. Hans fulle navn er egentlig William Bradley Pitt.

– Han er en vanlig gutt fra Missouri, som landet i Hollywood en gang tidlig på 90-tallet, og slo igjennom med Thelma og Louise. Der spilte han en overgriper skurk, men klarte likevel å etablere seg som et sexsymbol, forteller Hobbelstad.

En ung Brad Pitt knuser hjerter i Thelma and Louise.

TOPP 5: Brad Pitt-filmer – se hele lista her

Avhengig av god regi

Det store gjennombruddet kom med Legends of the Fall og En vampyrs bekjennelser i 1994. Hobbelstad mener Brad Pitt kan være en veldig god skuespiller, hvis han jobber med de riktige regissørene.

Inger Merete Hobbelstad. (Foto: Dagbladet)
Inger Merete Hobbelstad. (Foto: Dagbladet)

– Han er veldig regiavhengig. Han kan være veldig god i hendene på dem som vet å lokke frem noe sært og annerledes i ham. Men jeg synes også han kan være veldig anonym, hvis de han jobber med ikke vet helt hvordan de skal bearbeide ham.

– Han er ørlite grann pregløs

Brad Pitt har blitt kåret til verdens mest sexy mann av People Magazine to ganger. Likevel begynte han tidlig å prøve å komme seg bort fra kjekkas-stempelet.

– Da han var på høyden av smukkas-karrieren sin stilte han opp for et magasin i kjole, for eksempel. Han var lei av å være bare kjekkas, og begynte å velge litt andre type roller, sier Hobbelstad.

Filmer som «Seven», «Fight Club» og «Snatch» var med på å vaske vekk fløtepus-stempelet.

– Her var det helt tydelig at han beveget seg utenfor komfortsonen sin. Gjennom hele karrieren beveger han seg i retning mot sære kred-roller, og vekk fra kjekkas-rollene, sier Hobbelstad.

Se Brad Pitt i sin uforglemmelige rolle som “pikey” i Snatch.

Les også: David Finchers mørke menn

Voksne filmer

Nå når Brad Pitt fyller 50 år vil han etter hvert få et helt annet publikum enn det han har hatt til nå.

– Han har gjort noen gode valg ved å jobbe med regissører som David Fincher og Terrence Malick. Han velger filmer som appellerer til voksent publikum og ikke den fanskaren som han hadde på 90-tallet.

Anmeldelse:The Tree of Life – årets beste film i 2010

Likevel er det noe som mangler for at han er helt i toppsjiktet blant skuespillerne i Hollywood, ifølge Hobbelstad.

– Han er ørlite grann pregløs, og ikke like karismatisk som George Clooney og Johnny Depp. Men han er en fin og seriøs fyr, og det er ikke tilfeldig at han har hatt en lang og strålende karriere. Og det er ikke bare på grunn av kjevebena og det kvasse blikket, sier hun.

Se den mesterlige avslutningen på David Finshers Seven.

Hva er din favorittfilm med Brad Pitt, og hvorfor? Legg igjen din film i kommentarfeltet.