Siden traileren for skrekk-komedien Knights of Badasssdom ble sluppet under Comic-Con-messa i 2011, har rollespillentusiaster over hele verden ventet spent på filmen, som handler om hva som skjer når en gjeng med «laivere» (noen som driver med levende rollespill) ved et uhell tilkaller en succubus-demon fra helvete.

Innspillingen av filmen begynte allerede i 2010, men har latt vente på seg fordi det ikke var noen distributører som var interesserte. Nå kan imidlertid alle nerdehjerter fryde seg, for Knights of Badassdom har endelig fått premieredato i USA, det melder nettstedet Comingsoon.

Distributøren Entertainment One har annonsert at filmen vil komme på amerikanske kinoer, via Tugg, 21. januar 2014.

Regissør Joe Lynch har flere kjente navn på rollelisten til Nights of Badassdom. Peter Dinklage (Game of Thrones) og Ryan Kwanten (True Blood) spiller hovedrollene som Hung, en hardbarka laiv-entusiast og kompisen Joe som er skeptisk til konseptet. Vi møter også Summer Glau (Firefly) og Steve Zahn (Sahara) som to erfarne laivere.

Les også: Peter Dinklage som grovkjefta nisse

Artikkelen fortsetter under bildet.

Summer Glau i  i Knights of Badassdom. (Foto: Entertainment One).
Summer Glau i i Knights of Badassdom. (Foto: Entertainment One).

Ikke regissørens versjon

Entertainment One slapp en ny teaser for filmen sammen med annonseringen av premieredatoen, og de som har fulgt med på filmen siden 2011 vil nok bite seg merke i at den nye teaseren virker å ha en annen tone enn den første traileren.

Dette skal være på grunn av at produsentene for filmen har klippet sammen en versjon som ikke står i stil med filmen regissør Joe Lynch promoterte på Comic-Con i 2011. Dette er altså ikke regissørens versjon av filmen.

Derfor bør man egentlig spørre seg om alle nerdehjerter virkelig kan fryde seg, eller om Knights of Badassdom har blitt en parodi på hva den kunne ha vært. Joe Lynch har tidligere uttalt at han med filmen vil vise den herlige nerdekulturen laiv er, og alle statistene i filmen spilles av virkelige laivere.

Knights of Badassdom har ikke fått norsk distributør enda, og med tanke på at filmen nesten ikke fikk distribusjon i det hele tatt, er det tvilsomt om den kommer på kino i Norge. Filmen vil imidlertid få distribusjon på forskjellige streamingtjenester 11. februar, og da vil det kanskje bli mulig å få sett filmen her til lands også.

Se den originale traileren for filmen her, før du ser den nye teaseren under, og si din mening om filmen i kommentarfeltet!

Hvilken trailer synes du var best? Tror du den nye versjonen av filmen blir bra? Si din mening!